Kako ovo objasniti? Pogledajte kako riba pomaže bolesnoj prijateljici!

 Ilustracija: 123rf.com

PROŠLOGA ljeta Hitoshi Takeda iz japanskog grada Biratorija kupio je dvije akvarijske ribice, od kojih je jedna prošloga mjeseca počela imati problema s normalnim plivanjem, provodeći većinu vremena na dnu akvarija.

Budući da je riječ o ribicama koje nisu poznate po dugovječnosti vjerovao je kako će jadna uskoro uginuti, no to se nije dogodilo, zahvaljujući njezinoj prijateljici s kojom dijeli akvarij.



Kao što možete vidjeti u videu, u trenutku kad im njihov vlasnik donosi hranu narančasta riba svoju prijateljicu gura od dna do površine, kako bi se i ona mogla nahraniti.

Budući da u svijetu životinja stvari često nisu onakve kako nam se na prvi pogled čine novinari Hokkaido Shimbun Pressa na čijem portalu je snimka objavljena za komentar su zamolili su lokalne akvariste koje je ponašanje riba također iznenadilo, tako da ostaje nepoznato o čemu se zapravo tu radi - o pomaganju ili nečem drugom?

Dugo vremena znanstvenici su podcjenjivali emocionalni život riba, tvrdeći kako one nemaju emocije. Što vi mislite? Imaju li ribe osjećaje? Ako nemaju, kako objasniti ponašanje ribe iz videa?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.