Jeste li ikada vidjeli bebe lemura? U Škotskoj su na svijet stigle Nova i Evie

MALI LEMURI okoćeni su u škotskom safariju 14. travnja, a porijeklom su s Madagaskara. Radi se o dva ženska mladunčeta. Sada žive u safari i avanturističkom parku Blair Drummond, u blizini Stirlinga. Radi se o životinjskoj vrsti crno-bijelih prugastih lemura koja se smatra kritično ugroženom, a poznato je da ih je u divljini ostalo samo oko tisuću jedinki.

Zanimljivo je da su izuzetno glasna vrsta primata, od kojih su glasniji jedino majmuni urlikavci. Zbog glasnih krikova lako ih je pronaći, te su česte žrtve ilegalne trgovine egzotičnim kućnim ljubimcima. Također, ugroženi su zbog prevelikog krčenja šuma, uništavanja staništa i lova od strane lokalnog stanovništva.  

Upravo iz tog razloga Blair Durmmond sudjeluje u europskom programu za uzgoj ugroženih vrsta životinja kako bi se lemuri zaštitili. Kada budu nešto stariji, planira se da će se mladunci pridružiti ostalim lemurima koji obitavaju u 'Zemlji Lemura' u parku. Za sada je moguće vidjeti malene u zatvorenom prostoru u kojem žive s majkom.

🎉 Exciting Announcement! 🎉 🌟 We're thrilled to introduce the newest additions to our black-and-white ruffed lemur...

Objavljuje Blair Drummond Safari ParkPonedjeljak, 27. svibnja 2024.

Čuvarica zoološkog vrta, Lesley Rodger, poručila je da su svi u parku presretni s prinovama te da malene već testiraju snagu svojih udova i obilato istražuju okolinu. Također, osobito su zadovoljni što se radi o ženskoj mladunčadi s obzirom na to da su ih dugo očekivali.

Ovaj sretan događaj još je jedan pokazatelj da briga o ugroženim životinjama može uroditi plodom. Iako broj crno-bijelih prugastih lemura u divljini nije na zavidnoj razini, ovakve su inicijative najbolji put da se to promijeni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.