FOTO Ima li nade da ova dva starija psa napokon pronađu obitelj?

Foto: Suzana S.

OVA dva psa su napuštena od svog vlasnika prije više od dvije godine i za njih nitko ne pita. Znate li zašto? Zato što imaju previše godina, a nitko ne želi udomiti psa pred kojim je svega još nekoliko godina života.

Mi vjerujemo da i stariji psi zaslužuju obitelj i ljubav, mi vjerujemo da će ova dva dedeka netko uočiti i otvoriti im svoje srce.

Uistinu, nitko ne može znati hoće li ova dva psa živjeti još jednu, dvije ili pet godina, ali to ne znači da ne trebaju osjetiti toplinu doma. 

Dali i Bafi su pronađeni na ulici i volonteri su ih sklonili na sigurno. Smješteni su na plaćeni smještaj u ograđeni boks, imaju svoje šetnje i nekoga tko se brine za njih, ali to nije to.

Zamislite samo kakav je to osjećaj kada pripadaš nekome, daš mu svoje srce, a ta osoba te iznevjeri i napusti. Zamislite kakav je osjećaj biti zatvoren u boksu uz samo dvije ili tri šetnje dnevno, zamislite samo kako je to biti odbačen i zaboravljen.

Da, imaju dosta godina, no zaslužuju provesti ostatak svog nesretnog života kao članovi obitelji, zaslužuju zimi spavati na toplome jer ih njihove stare kosti bole. Zaslužuju ljeti uživati sa svojim ljudima, zaslužuju više.

Oni imaju jedan drugog i ne traže puno. Ne boluju ni od kakve teške bolesti, osim starosti. Otvorite svoje srce, podijelite njihovu priču i, tko zna, možda ćemo uskoro pisati sretnu priču o dva stara dedeka koji su napokon dobili svoj krevet, svoj dom, svoje ljude.

Sve informacije za dedeke možete dobiti na kontakt broj 091 524 1599 ili na Facebook stranici udruge pod čijom su skrbi.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.