Fotkao jeziv prizor? Pogledajte kako kraljevski udav davi kojota

 Foto: www.123rf.com

FOTOGRAFIJA koju možete vidjeti, a prikazuje napad kraljevskog udava (Boa constrictor) na kojota navodno je nastala u utorak, na području nacionalnog parka Everglades na Floridi.

Fotografirao ju je William James (34) koji kaže kako je na jeziv prizor naletio šećući zajedno sa svojom obitelji. Kad je čuo šuštanje grmlja mislio je kako će iz njega izletjeti divlja svinja, ali umjesto nje vidio je zmiju omotanu oko vrata kojota. Budući da su burmanski pitoni veliki problem parka pomislio je kako se radi upravo o njemu, ali se ispostavilo kako je riječ o kraljevskom udavu.

 

Coyote vs. boa constrictor? Here's the latest wild animal encounter apparently captured on camera. What do you think: real or hoax?

Posted by Miami Herald on 27. siječnja 2016


I tu nastaje veliki problem.Iako je teoretski to što fotografija prikazuje moguće stručnjaci za divlje životinje koji upravljaju parkom izjavili su za Miami Herald kako sumnjaju u autentičnost fotografije. Konkretno, da se radi o fotomontaži.


Objašnjavaju kako za razliku od burmanskih pitona koji su veliki problem Evergladesa, na području parka do sada nije zabilježen niti jedan primjerak zmije koja se nalazi na fotografiji.

Problem je i u tome što autor koji tvrdi da je fotografija autentična nema drugu (kvalitetniju). Radi li se o stvarnoj fotografiji ili lažnjaku procijenite sami. Čak ako je i lažnjak možete vidjeti kako bi u teoriji izgledao napad zmije na kojota.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.