Četrnaest štenaca basenjija uživa u obroku i to izgleda preslatko

Screenshot: YouTube

BASENJI je, prije svega, inteligentan i neovisan. Nije sklon slušanju naredbi i karakterom je sličniji mački nego psu. Ovaj pas ne podnosi prljavštinu i vodu pa će mokru dlaku lizati dok se ne osuši. Poput mačaka, čisti se sam i nema miris. Basenji nikako nije za držanje izvan stana ili kuće.

U kući je uglavnom miran, no u prirodi je pun energije i spreman za pokret. Još jedna stvar zbog koje ovu pasminu uspoređuju s mačkama je činjenica da obožavaju sunčanje te će uvijek tražiti osunčana mjesta po svom domu. Ne voli zimu i niske temperature, a za hladnih dana najviše voli spavati, i to pokraj radijatora ili ispod toplog pokrivača.

Nepovjerljiv je i nezainteresiran prema strancima, baš kao i mačke. Odnos prema drugim psima ovisi o pojedincu. Zato je potrebna rana socijalizacija kako bi se izbjegao bilo kakav oblik agresije prema drugim psima.

Ova pasmina ima jako dobro pamćenje. Ako im se neki pas zamjeri, teško će ikad više stupiti u prijateljski odnos s njim. Ono po čemu su basenjiji najpoznatiji je to što nikad ne laju, a ako se glasaju - zavijaju ili jodlaju. Nakon što ste naučili nešto o ovoj divnoj pasmini, uljepšajte si dan sa četrnaest štenaca koji uživaju u klopi. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.