Beba čimpanza ostala je bez majke zbog lovaca, no svejedno voli ljude

Screenshot: YouTube

LOVOKRADICE u Africi zarađuju ogromne svote novca. Iako su danas zakoni stroži, ilegalni izvoz divljih životinja i dalje se nastavlja. Dok lovokradice pronalaze manje životinje u divljini, čimpanze se mogu naći samo u prirodnim rezervatima. Unatoč zabranama, potražnja u Aziji raste. 2016. godine ubijeno je 20 000 slonova.

Divlje su životinje u velikoj opasnost. Više od polovine svjetske populacije majmuna prijeti izumiranje i to je posljedica uništavanja šumskih staništa zbog industrije i poljoprivrede. Pored toga, populaciji primata prijeti opasnost od lova i trgovine. Primati su rasprostranjeni širom 90 zemalja, no 2/3 ukupne populacije živi u samo 4 države: Brazilu, Madagaskaru, Indoneziji i Demokratskoj Republici Kongo. Ova malena čimpanza došla je u prirodni rezervat u Kongu.

Njezini prošli susreti s ljudima nisu bili nimalo lijepi, stoga je trebalo neko vrijeme za prilagodbu. Ova će žena preuzeti ulogu njezine majke. Nije bilo potrebno puno vremena da se ovo predivno, malo biće opusti među svojim novim odgajateljima. Kraj videa prikazuje predivnu reakciju čimpanze na čovjeka koji se brine o njoj. Sigurni smo da će vas to raznježiti, no isto tako, sigurni smo da će vas cijela ova situacija s primatima potaknuti na razmišljanje. 

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.