Ako imate mačku, ovakvo "bezobrazno" ponašanje bit će vam poznato

Foto: Unsplash

AKO doma imate macu, sigurni smo da dobro znate da vas ona voli na neki svoj način. One imaju svoj svijet, svoja pravila i svoj bonton koji često nitko ne shvaća. Neki ih ljudi zbog toga ne voli, jer njihovo je ponašanje ipak  malo teže objasniti od ponašanja pasa.

Kada mačka legne na leđa i pokaže vam svoj trbuh, to znači da vam vjeruje, no to ne znači da ju trebate maziti po njemu. Zbog takvih stvari nekada su ljudima čudne i ako ih netko tek udomi, treba mu vremena da se privikne na to. No određena ponašanja mačaka mnogi ne mogu nikada shvatiti i na takvo se ponašanje ne mogu nikako naviknuti.

Jedno od njih je napadanje bez razloga te napadanje iz vedra neba - nekada napadaju svoje vlasnike, nekada druge mace, a nekada "ni krive ni dužne" pse. Nekada se mace odluče napasti novi WC papir, a nekada vam sruše božićno drvce. Najčudnije su u trenucima kada sve ruše s polica i stolova. No mi im nikada ne zamjeramo. Za gotovo svaku stvar koju vaša mačka napravi postoji i objašnjenje, samo se treba dobro informirati te dobro slušati sve ono što vam ona "govori". 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.