Zašto psi laju?

Foto: Shutterstock

VAŠ pas samo želi komunicirati s vama.

1. Netko je na njegovom posjedu
 
Ovaj snažni lavež uljezima, bilo da se radi o onim s dvije ili četiri noge, govori da se maknu s njegovog posjeda. Nitko se ne želi igrati s vašim ljubimcem u takvoj situaciji, a to je upravo ono što on želi poručiti.
 
2. Strah
 
Lavež može biti i znak kojim vam vaš četveronožni prijatelj pokušava dati do znanja da se nešto događa, što za njega nije ugodno iskustvo. U takvim situacijama pas će obično nakon svakog laveža krenuti malo prema naprijed.
 
3. Osjeća se izostavljeno
 
Ograničite li pseće kretanje unutar neke sobe i slično, budite sigurni da ćete čuti frustrirani lavež, jer su psi vrlo društvene životinje i ne vole se osjećati ograđeno ili izostavljeno.
 
4. Nešto ga boli
 
Cviljenje je vrsta laveža koju nipošto ne želite ignorirati. Za razliku od nekih ljudi, psi to ne glume.
 
5. On je u pričljivom raspoloženju
 
Kad krene lajanje po susjedstvu, budite sigurni da će se tome pridružiti i vaš ljubimac. Ovakav socijalni lavež nije ništa više od jednog psa koji govore drugome da ga čuje. Upozorenje: ako ćete tijekom takve vrste laveža vikati na psa, on će to shvatiti kao vaše pridruživanje.
 
6. Nedostajete mu
 
Neki psi su poput djece te osjećaju anksioznost kad se mama i tata odvajaju od njih. Djeca vrište, psi laju. To je poput zahtjevanja da se vratite kući, samo na njihov jedinstven način.
 
7. Sretan je
 
Od svih laveža, najsretniji je onaj koji čujete kad dođete doma, uz veselo mahanje repom. Drugim riječima, to znači "drago mi je što si došao doma".
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.