Koje je voće sigurno i zdravo za vašeg psa?

Foto: Shutterstock

ZDRAVA prehrana je ključna za zdrav život naših ljubimaca. Međutim, pas ne može uvijek zadovoljiti potrebu za određenim vitaminima iz granula i konzervirane hrane. Zato, pročitajte koje voće je sigurno i zdravo za vašeg psa.
 

1. Banane

Uz jedinstvene glatke teksture i slatkog ukusa, banane sadrže aminokiseline, elektrolite, minerale, vitamine B6 i C, kalij, mangan i korisna vlakna. Ako je vaš pas aktivan i sagorijeva dosta kalorija, ponesite koju bananu u šetnju.

2. Avokado

Postoji dosta neslaganja oko toga je li avokado siguran za pse ili ne. Naime, radi se o spornoj supstanci persinu, koji se nalazi najviše u koštici i lišću avokada. Međutim, u samom plodu ovoga voća vrlo je malo ove supstance, pa je potpuno sigurna.

3. Borovnice

Borovnice su potpuno sigurne i zdrave kako za nas, tako i za našeg ljubimca. One sadrže antioksidanse, vlakna i fitokemikalije koje poboljšavaju zdravlje vašeg psa. Iako je najbolje davati ih u svježem obliku, možete sigurno počastiti psa i zamrznutim plodovima.

4. Jagode

Jagode također sadrže visok postotak antioksidanasa, vlakana i vitamina C. Jagode čak sadrže i enzim koji može izbijeliti zube vašeg ljubimca. Međutim, ne treba psu davati velike količine ovog voća, jer mu previše šećera u jagodama može naškoditi.

5. Kupine

I kupine su dobre antioksidansi puni vitamina i vlakana. 

6. Jabuka

Bogate vlaknima, vitaminima A i C, jabuka je zdrava užina i za nas i za naše četveronožne prijatelje. Međutim, ako vaš pas voli redovito jesti jabuke, obavezno očistite voće od jezgre i sjemena jer to može biti toksično.

7. Lubenica

Uz to što sadrži mali broj kalorija, lubenica je bogata vitaminima A i C, kalijem i magnezijem. Psu možete dati lubenicu očišćenu od sjemena i kore.

8. Kruška

Psi mogu jesti kruške, ali jezgra i sjeme mogu biti otrovni za njih. Zato je najbolje davati psu ovu zdravu poslasticu dobro očišćenu, piše portal Životinje.rs.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.