Videoigra God of War postaje serija?

Foto: Press

DEADLINE piše da je Amazon trenutno usred pregovora o tome da franšizu God of War pretvori u televizijsku seriju.

Iako ni Sony ni Amazon nisu službeno potvrdili vijest, Deadline piše da iza serije stoje tvorci i izvršni producenti serija The Expanse i The Wheel of Time, Mark Fergus, Hawk Otsby i Rafe Judkins, ali pomoći će im i Sony Pictures Television i PlayStation Productions koji inače surađuju na svim serijama baziranim na igrama za PlayStation.

Franšiza ima dugu povijest, ali nije teško pretpostaviti da će se serija bazirati na posljednje dvije igre, God of War iz 2018. i nastavku koji bi se trebao pojaviti ove godine.

"Zlatna groznica" u svijetu videoigara

Završe li pregovori pozitivno, ovo će biti još jedna serija u dugom nizu adaptacija videoigara. Tu su The Last of Us (HBO), Twisted Metal (Amazon), Mass Effect (Amazon), Resident Evil (Netflix), Fallout (Amazon) i Halo (Paramount). Osim toga, nedavno smo imali filmove Uncharted, a u dogledno vrijeme trebao bi se početi snimati i BioShock.

Moglo bi se reći da vlada prava "zlatna groznica" što se adaptacija videoigara tiče, a novi val vjerojatno je potaknuo uspjeh Netflixove The Witcher koja je ujedno i adaptacija popularne serije romana na kojima je utemeljena i spomenuta igra.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.