U ZAGREBU se ovog ljeta ponovno održava Fuliranje Summer Sunset, i to od 30. lipnja do 6. srpnja na Trgu Josipa Jurja Strossmayera. Ljetno izdanje legendarnog zagrebačkog adventskog festivala, od milja nazvano mini Fuliranje, i ove godine okuplja najbolje od najboljih - poznate chefove, inovativne street food vizionare i majstore slastica, uz bogat popratni program.
Na Fuliranje Summer Sunset stižu gastro delicije iz radionica renomiranih chefova - Ivana Pažanina i Marija Mihelja, čija su jela sinonim za kreativnost i vrhunske okuse. Pridružuje im se i kreativni mladi chef Ivan Temšić iz zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, s Noel Street Foodom.
Posjetitelje je spremna po prvi put u festivalskom formatu oduševiti zagrebačka Makamana, a vraćaju se već omiljeni Jellyfish in Space, Pastamisee, Kawaii i Gdje je Jura, koji će na svojim kućicama servirati originalne ljetne zalogaje, spoj tradicije i modernih trendova, uz nezaobilazne street food klasike u novom ruhu.
Vruće dane i večeri savršeno će rashladiti kokteli i ostala osvježavajuća pića na kućici GingleBells i Mojito & Corona baru koji će organizirati i bar takeover gostovanja.
Jellyfish in Space, poznat po svojim bao bunsima, i ovog ljeta donosi klasike i inovacije. Osim omiljenog Bao buns pork, ove godine predstavljaju i novi Bao buns shrimp - sočne kozice u mekanom parenom pecivu, kao i potpuno novo jelo: Rice cake s tuna tartarom ili pulled porkom.
Rice cake je pohana riža koja postaje podloga za nježni tuna tartar ili aromatični pulled pork, uz bogate toppinge poput guacamolea, jalapeña i ukiseljenog luka. Ovo jelo, koje redovito nestaje u rekordnom roku, donosi svježinu i kreativnost. Ponudu zaokružuju autorski ljetni kokteli pažljivo birani da savršeno prate svaki zalogaj.
Premijerno na Fuliranje Summer Sunset sa zagrebačke Savice stiže hvaljeni restoran Makamana. Njihov koncept temelji se na sezonskim i lokalnim namirnicama, inovativnim tehnikama i vizualno dojmljivoj prezentaciji, a Makamana će na Strossmayerovu trgu nuditi tri pomno promišljena jela: flat bread s piletinom i chipotle majonezom - kruh inspiriran egipatskom tradicijom, sporo pečenu janjetinu u panini sendviču te tacose od tune.
Na Pastamisee kućici uživat će se u vrhunskoj tjestenini pripremljenoj u velikim kolutovima Grana Padana, što cijelom iskustvu daje poseban, autentičan štih. U ponudi će imati dva hita: kremasti talijanski Cacio e pepe te tjesteninu sa sirom i svježe naribanim tartufima - kombinacije koje su već postale omiljene među posjetiteljima.
Za slatke užitke pobrinut će se pastry chef Juraj Klepić, od kojeg i na mini Fuliranju očekujemo novu slatku senzaciju kakvu je izazvao na zimskom Fuliranju s Dubai fritulama. Osim toga, ekipe iz GingleBellsa i Mojito & Corona bara pripremaju spektakularnu ponudu autorskih koktela i ljetnih pića koja će rashladiti i najtoplije zagrebačke dane i večeri, a svakog dana posjetitelje očekuje i bogat glazbeni program s nastupima najboljih DJ-a.