PROLJEĆE je u punom jeku, novi tjedan je tu - mi u rubrici Food odmah razmišljamo što ćemo sve kuhati i jesti. Zadnjih tjedana biramo svježe, sezonske namirnice i lagana jela koja nas okrepljuju, ali i drže sitima. Zato smo vam ovaj put pripremili listu nama omiljenih proljetnih ručkova (ili večera).
Quiche je nezaobilazno proljetno jelo, a u proljetnim mjesecima volimo ga pripremati s različitim sezonskim povrćem. Isprobajte ovaj - nećete ga raditi samo jednom.
Gotovo svako jelo s tjesteninom je brzo - ovo kombinira patlidžane, maslinovo ulje, češnjak, parmezan i bosiljak. Budite kreativni pa uključite i neko drugo povrće - recept s patlidžanom je ovdje.
Brz i jednostavan rižoto kojemu možete dodati i meso, poput piletine. Gotov je u pola sata i idealan za pripremu tijekom radnog tjedna. Radimo ga ovako.
Osnovni sastojci ovog bogatog i kremastog jela su piletina, šparoge i limun. Uz dodatak mozzarelle i parmezana umak je još bogatiji, a i ovdje se možete poigrati sa sastojcima. Jelo koje će vas osvojiti na prvu - evo recepta.
Iako ju radimo u svako doba godine, ipak joj se najviše veselimo u proljetnim i ljetnim mjesecima. Praktična je, pa ju najčešće kuhamo i za više dana. Radimo ju ovako.