S ovim prilozima ne možete pogriješiti, idu uz baš svako jelo s roštilja

Foto: Shutterstock

SEZONA roštilja je u punom jeku, a uz miris mesa s rešetke podjednako važnu ulogu igraju i prilozi. Dobro odabrani prilozi ne samo da upotpunjuju obrok, već često postaju zvijezda stola. Bilo da roštiljate ćevape, pljeskavice, piletinu, kobasice ili povrće - donosimo vam pregled najboljih priloga koji će zadovoljiti sve ukuse.

Hladni klasici 

Neizostavna šopska salata, sa svježom rajčicom, krastavcima, paprikom, crvenim lukom i obiljem feta sira, pravo je osvježenje uz masnija jela s roštilja. Za ljubitelje jednostavnosti, kupus salata, bilo kisela ili svježa, pruža hrskav kontrast mesu, dok krumpir salata daje blagu, kremastu notu i izvrsno se slaže s pečenom piletinom.

Topli prilozi

Kada su u pitanju topli prilozi, teško je pogriješiti s pečenim krumpirom iz pećnice. Ljubitelji klasike uvijek će rado posegnuti za porcijom domaćeg pomfrita, dok nešto laganija, ali podjednako ukusna opcija dolazi u obliku riže s povrćem.

Ako želite dodatno podići vizualni i nutritivni aspekt stola, grilano povrće - tikvice, paprika, patlidžan i gljive - savršen su izbor. Ne samo da izgledaju primamljivo, već pružaju i finu ravnotežu uz mesne delicije.

Kruh i umaci

Ćevapi i pljeskavice jednostavno ne idu bez dobre lepinje ili somuna, idealno lagano zapečenih na roštilju. Za dodatni okus, poslužite i tzatziki - grčki umak od jogurta, svježeg krastavca i češnjaka, koji hladi i osvježava. Naravno, tu je i kralj balkanskog roštilja - ajvar, bilo domaći ili kupljeni, koji savršeno prati ćevape, kobasice ili ražnjiće. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.