AKO NAS nešto najviše podsjeća na kuhinju naših baka, onda su to zasigurno peciva od dizanog tijesta. Nema koja baka ih nije radila i nema te osobe koju dizana peciva ne podsjećaju na bezbrižno djetinjstvo, a danas se prisjećamo tih dana i radimo jedno od ovih neodoljivih peciva koja će odmah nestati s pladnja.
Mnogima omiljene buhtle, dizano tijesto napunjeno finim, domaćim pekmezom neodoljivo podsjeća na kuhinju naših baka, a ovdje se nalazi recept koji miriše na djetinjstvo, baku i mamu, staru kuhinju iz koje su uvijek izlazile najfinije slastice. Napravite ih već danas.
Slane kiflice ili popularni slanci toliko su mekani da ćete ih sigurno poželjeti ponovno napraviti i garantirano će se pojesti u rekordnom roku. Ovdje pronađite recept za slance napravljene na starinski način, onako kako su ih radile naše bake.
Priprema ovih rolica zahtijeva malo više vremena, ali rezultat je više nego vrijedan truda. Ukusne i sočne, ove rolice su savršen desert za sve prilike, a zamirisat će vam cijeli dom. Recept pronađite ovdje.
Salenjaci se u Hrvatskoj, a posebno u Slavoniji, tradicionalno pripremaju u vrijeme božićnih blagdana, i to od svinjskog sala i masti. Mi ovdje imamo recept za "lažne", ali jednako dobre salenjake, bez masti, ali s preukusnim pekmezom od šljiva (još će biti bolji ako je pekmez domaći).
Mekane i prhke kiflice nadjenite domaćim džemom i uživajte, a ovdje pronađite recept koji ćete si sigurno poželjeti prepisati u svoju bilježnicu s receptima - toliko je dobar.