"PEČENE mini rajčice s češnjakom, peršinovim lišćem i maslinovim uljem. Prvi put sam to sada radila, kažu da se može poslužiti kao prilog mesnim jelima, kao dodatak u nekim jelima ili jednostavno poslužiti uz pečena jaja", piše naša čitateljica Lidija Vulić-Ćurić.
Ovaj jednostavan recept podijelila je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, a mi ga donosimo u nastavku.
Za pripremu ovog jela trebat će vam:
Zagrijte pećnicu na 180-190 °C. Mini rajčice rasporedite po limu za pečenje obloženom papirom, posolite ih i stavite peći oko 25 minuta. Nakon 25 minuta, izvadite rajčice iz pećnice. Pospite ih sitno nasjeckanim češnjakom i svježim peršinovim lišćem te ih prelijte s malo maslinovog ulja.
Vratite lim u pećnicu i pecite još 10 minuta. Još vruće rajčice pažljivo prebacite u čistu staklenku, dolijte još malo maslinovog ulja da ih prekrije i odmah dobro zatvorite poklopcem. Cijeli recept pronađite ovdje.