Napravite najmekše lisnate kiflice do sada, ovaj recept si obavezno zapišite

Snježana Miskrić

"NEDJELJNE kiflice kao nekada" - tako je autorica Snježana Miskrić opisala ove predivne, zlatne lisnate kiflice. Recept je podijelila u našoj Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, a mi ga prenosimo u cijelosti jer izgleda zaista neodoljivo - i ne mora biti nedjelja da biste ih napravili.

Ove kiflice idealne su za doručak ili večeru, odlično idu uz kavu ili šalicu čaja, a priprema je zaista jednostavna. Ukupno će vam trebati oko sat i 40 minuta, od čega je 40 minuta predviđeno za dizanje tijesta i oko 25 minuta za pečenje.

Potrebni sastojci

Za ove neodoljive kiflice trebat će vam:

  • glatko brašno
  • mlijeko
  • ulje
  • jaja
  • svježi kvasac
  • sol
  • šećer
  • maslac.

Kako se pripremaju

U toplo mlijeko stavite šećer i kvasac te ostavite nekoliko minuta da se kvasac aktivira.U veću zdjelu stavite brašno pa dodajte ostatak mlakog mlijeka, ulje, jaje, sol i aktivirani kvasac. Zamijesite glatko i meko tijesto. Tijesto podijelite na 8 jednakih loptica. Svaku razvaljajte u krug promjera otprilike 22 cm.

Prvu jufku pospite naribanim zamrznutim maslacem, na nju stavite drugu i ponovite postupak. Slažite tako četiri jufke jednu na drugu, s tim da na posljednju, četvrtu, ne stavljate maslac. Lagano pritisnite rukama, odložite sa strane pa isto ponovite i s preostale četiri jufke.

Uzmite prvi složenac od četiri jufke i razvaljajte ga u veliki krug promjera oko 45 cm. Izrežite na trokute željene veličine i zarolajte kiflice. Poredajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Isti postupak ponovite i s drugim dijelom tijesta.

Kiflice pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu da se dižu oko 40 minuta. Prije pečenja premažite ih razmućenim jajetom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 25 minuta, odnosno dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Cijeli recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.