KIŠNI vikend savršen je izgovor da upalimo pećnicu i dom ispunimo mirisima toplih, svježe pečenih peciva. Ako ste, osim peciva, ljubitelj i češnjaka, na pravom ste mjestu. Donosimo vam pet neodoljivih recepata za slasna i aromatična peciva s češnjakom koja će zasigurno postati hit svakog kućnog druženja - ili pak vaš osobni comfort food za uživanje uz dobru knjigu ili film.
Ne bojte se dizanog tijesta i oblikovanja čvorića jer ovaj je recept jednostavniji nego što se čini, a ovako ukusna i mirisna domaća peciva niste dugo jeli. Cijeli recept pronađite ovdje i oduševite se.
Pampushka je tipično ukrajinsko pecivo koje se najčešće poslužuje uz ukrajinsku juhu od cikle. To su zapravo male okrugle pogačice, obično mekane i pahuljaste, prelivene mirisnim češnjakom i začinskim biljem, najčešće sjeckanim peršinom. Cijeli recept za njih pronađite ovdje.
Ove mekane domaće lepinje s češnjakom savršene su kao prilog bilo kojem jelu, poput roštilja, a možete ih jesti i same. Sočne su, aromatične i sigurno će vam se svidjeti, a cijeli recept za njih pronađite ovdje.
Ovaj mekani i aromatični kruh potpuno je neodoljiv. Samo pričekajte da zamiriše dok je u pećnici. Peče se do zlatnosmeđe boje i poslužuje u obliku koji se lako može kidati rukama. Recept je ovdje.
Iako podsjećaju na "garlic knotse" - čvoriće s češnjakom, ova su mini slana peciva puno mekša, a jednako ukusna i aromatična, zahvaljujući premazu od maslaca i češnjaka. Cijeli recept pronađite ovdje.