Meki keksi punjeni Nutellom? Apsolutno da, ovaj recept čuvamo u mobitelu

Foto: Shutterstock

Mekani keksi puni komadića čokolade s tekućim punjenjem od Nutelle postat će vaša nova omiljena slastica. Idealni su za posluživanje uz šalicu kave ili čašu toplog mlijeka, a njihova priprema je jednostavnija nego što se čini. Iskreno ćemo reći - obožavamo ih, a otkad smo prvi put isprobali ovaj recept, spremili smo ga u mobitel. Jesenski i zimski dani pravo su vrijeme za ovakve delicije, a super je stvar što zatvoreni u kutiji mogu biti i tjedan dana.

Za pripremu ovih slasnih keksa trebat će vam otprilike 30 minuta, uz dodatno vrijeme za hlađenje. Vrijeme pečenja je od 9 do 12 minuta po turi. Recept je jednostavan za slijediti, a od navedenih sastojaka dobit ćete devet do deset velikih keksa.

Sastojci

  • Nutella
  • maslac sobne temperature
  • smeđi šećera
  • bijeli šećer
  • ekstrakt vanilije
  • mlijeko sobne temperature
  • soda bikarbona
  • oštro brašno
  • sol
  • čokoladne kapi ili komadići čokolade

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje te na njega rasporedite Nutellu u hrpicama. Stavite u zamrzivač na sat vremena kako bi se Nutella stvrdnula.

U većoj posudi špatulom sjedinite omekšali maslac, smeđi i bijeli šećer te vaniliju. Miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte mlijeko i nastavite miješati dok se sastojci ne sjedine. Nemojte brinuti ako se smjesa počne grudati. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, sol i sodu bikarbonu, zatim suhe sastojke dodajte smjesi od maslaca i mlijeka. Na kraju umiješajte čokoladne kapljice i stavite tijesto u hladnjak na tridesetak minuta.

Ohlađeno tijesto vadite grabilicom za sladoled ili žlicom. Dobivene kuglice spljoštite u krug te u sredinu svake stavite komadić smrznute Nutelle. Pažljivo omotajte tijesto oko Nutelle i oblikujte lopticu. Ponovite postupak s ostatkom smjese.

Oblikovane loptice posložite na pripremljeni lim za pečenje te ih stavite na još 30 do 60 minuta u hladnjak da se dobro ohlade. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.

Na lim obložen papirom za pečenje stavljajte po 5 kuglica. Pazite da između njih bude otprilike 5 cm razmaka kako se ne bi spojile tijekom pečenja. Pecite ih 9 do 12 minuta, dok rubovi ne poprime zlatno smeđu boju. Pazite da kekse ne prepečete jer će Nutella u sredini ostati suha.

Pečene kekse izvadite iz pećnice i ostavite ih nekoliko minuta na limu da se stvrdnu, a zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade prije posluživanja.

Pogledajte originalni recept ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.