Krem juha od najpopularnijeg ljetnog povrća - radimo ju već danas

Foto: Shutterstock

TIKVICE, pa još malo tikvica... Ako tražite lagan i brz obrok koji ne traži puno sastojaka, krem juha od tikvica idealan je izbor za ljeto. Sada ih je pravo obilje, a obožavamo ih zbog njihove prilagodljivosti. Ova jednostavna juha nježnog okusa odlično paše kao lagani ručak ili predjelo, osobito sada u toplijim danima. Gotova je za manje od pola sata, a možete je dodatno obogatiti jogurtom, vrhnjem ili sirom po želji.

Potrebni sastojci

  • tikvice
  • krumpir
  • luk
  • češnjak
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • voda ili temeljac

Kako se priprema

Na malo maslinovog ulja pirjajte nasjeckani luk i češnjak, zatim dodajte tikvice i krumpir narezane na manje komade. Posolite, popaprite i dolijte vode ili temeljca taman da prekrije povrće. Kuhajte dok sve ne omekša, a zatim sve usitnite štapnim mikserom u glatku krem juhu. Po želji možete dodati malo vrhnja za kuhanje ili maslinovog ulja prije posluživanja.

Detaljan recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.