PREMA podacima Glova, 1. svibnja u Hrvatskoj donosi izuzetno visoku potražnju za jednim jelom - ćevapima. Ovaj tradicionalni specijalitet, poznat po svojem bogatom okusu, bilježi najveći broj narudžbi tijekom ručka i večere 1. svibnja.
Glovo, višekategorijska platforma koja korisnicima omogućuje pristup raznim vrstama proizvoda i jela na zahtjev, objavio je analizu trendova naručivanja povodom Međunarodnoga praznika rada, koji se obilježava 1. svibnja. Prema podacima, najviše narudžbi dolazi iz triju gradova u Hrvatskoj - Zagreba, Splita i Osijeka, koji se izdvajaju kao ključna središta za ljubitelje ćevapa.
>> Ćevapi danas koštaju i do nekadašnjih 100 kuna. Kako je došlo do toga?
Zanimljivo je da Hrvatska prednjači u regiji po broju narudžbi ćevapa. Prema analizi Glova, ćevapi su najčešće naručivani ne samo 1. svibnja, već i u drugim specifičnim trenucima u godini, s vrhuncem 21. prosinca.
Jedan od najzanimljivijih podataka iz analize Glova jest najveća pojedinačna narudžba ćevapa koja je ostvarena u Zagrebu, a iznosila je čak 72 eura. Ova narudžba, koja je uključivala veliku količinu ćevapa, pokazuje koliko je potražnja za ovim jelom rasla u posljednjim godinama.
Također, među korisnicima Glova zabilježen je jedan korisnik koji je naručio ćevape više od 100 puta ove godine, što znači da je prosječno naručivao ovo jelo otprilike svaki treći dan.