SEZONA je tikvica, ljetnog povrća koje je toliko svestrano i može se pripremiti na hrpu načina. Više o tome kako iskoristiti tikvice u kuhinji pronađite ovdje, a sada smo pronašli još jedan top recept naše čitateljice Marije Ričko.
"Danas opet vrućina pa zato nastavljamo s brzim i jednostavnim, ljetnim ručkom bez puno vremena provedenog u kuhinji. Zato su na meniju punjene tikvice na meksički", napisala je naša čitateljica u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, a recept za njezine tikvice donosimo u nastavku.
Od sastojaka će vam trebati:
Operite tikvice, osušite ih, prerežite po dužini na pola i pažljivo izdubite sredinu. Lagano ih posolite i ostavite sa strane. U većoj tavi zagrijte ulje. Dodajte nasjeckani luk, mrkvu i češnjak. Dinstajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Dodajte mljeveno meso i pirjajte dok ne porumeni. Umiješajte meksički mix i začinite.
Ulijte pasiranu rajčicu i sve zajedno kuhajte još oko 15 minuta na laganoj vatri, povremeno miješajući. Tikvice prebrišite papirnatim ubrusom kako biste uklonili višak vlage. U svaku polovicu stavite plošku Gauda sira kao podlogu. Zatim ih napunite pripremljenim nadjevom i pospite naribanim sirom.
Složite tikvice u posudu za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 35 minuta, ili dok tikvice ne omekšaju, a sir se lijepo ne zapeče. Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.