Žene, ovo su pomalo neugodne, ali potpuno normalne nuspojave vođenja ljubavi

Foto: Pexels

KOLIKO god bili vješti pod plahtama, moguće je da i dalje radite pogreške koje bi mogle izazvati pomalo neugodne nuspojave s kojima se žene često susreću.

1. Vaša vagina bi mogla ispuštati zvukove

Zamislite ovo: Usred ste akcije, potpuno uživate u trenutku i baš tada vaša vagina ispusti zvuk koji neopisivo podsjeća na ispuštanje vjetrova. Zvuči poznato?

To je rezultat zarobljenog džepa zraka koji se izbacuje iz vagine, a zvuk koji slijedi često nalikuje ispuštanju plinova, kaže Debby Herbenick, doktorica znanosti, izvanredna profesorica na Sveučilištu Indiana i autorica knjige The Coregasm Workout.

Što možete napraviti da ublažite ovu pojavu? Neke žene s vremenom otkriju da im se "ispuštanje vjetrova iz vagine" događa samo kada partner puno puta te naglo vadi i stavlja penis iz vagine. Dakle, mogao bi pomoći prelazak na nježnije poze u kojima penis ne izlazi potpuno iz vagine.

2. Proizvodite puno tekućine

Tekućina bistre ili krem boje još je jedna potpuno normalna pojava, ali ona svejedno iznenadi mnoge žene.

3. Vaše tijelo potpuno ostaje bez snage nakon vođenja ljubavi

"Tijekom seksualnog uzbuđenja, tijelo postaje vlastiti kemijski laboratorij", kaže Erin Basler-Francis, voditeljica Centra za seksualno zadovoljstvo i zdravlje, neprofitne organizacije za seksualnost na Rhode Islandu.

No tek nakon što akcija prestane, vaš mozak razbacuje kemikalije koje potiču ublažavanje stresa, opuštanje i, na kraju, san.

3. Infekcije mokraćnog sustava

Ovo je nažalost česta pojava kod žena, a vjeruje se da trenje tijekom vaginalnog odnosa olakšava bakterijama da uđu u mjehur, piše Shape.

"Uz to, otvor mokraćne cijevi je blizu vagine i anusa, što olakšava bakterijama iz tih područja da dođu u vaš mokraćovod", kaže Sara Gottfried, autorica knjige The Hormone Cure.

Ako prakticirate analni seks, nikada nemojte odmah prelaziti iz anusa u vaginu. Odnosno, zamolite partnera da opere penis između toga. Osim toga, mokrite prije i nakon vođenja ljubavi kako biste isprali bakterije, savjetuje ginekologica dr. Jen Landa.

4. Osjećate bolove

Istraživanje objavljeno u časopisu "Sexual Medicine" otkrilo je da 30 posto žena osjeća bol tijekom vaginalnog seksa, a većina osjeća ovu nelagodu unutar vagine ili oko vaginalnog ulaza. Bol bi mogla biti uzrokovana nizom stvari, od toga da nije dovoljno vlažno do (pre)snažnog i grubog seksa, kaže koautor studije Herbenick.

Također, bolovi mogu biti znak infekcije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.