Tradicionalnu korejsku poslasticu nazivaju tajnom snažnog imuniteta. Imamo recept

Screenshot: TikTok

NAKON pandemije, mnogi su postali svjesniji važnosti zdravlja, posebno kada je u pitanju zaštita od prehlade i gripe. Kako temperature padaju, sve više šmrcamo i tražimo brza rješenja i lijekove kako bismo ostali zdravi.

Stoga ne čudi da je recept korejske poslastice postao viralan na TikToku. Podijelio ga je Johnny Kyunghwo Sheldrick i kaže da je ukusan dodatak toplim napitcima, ali i medicinsko čudo.

Influencer iz Južne Koreje otkrio je da vam za pripremu trebaju tri limuna i malo šećera. Prvo je temeljito oprao i osušio citruse, a potom ih prerezao na pola. Zatim je voće izrezao na što je moguće tanje kriške pa ih prebacio u posudu te posipao smeđim i bijelim šećerom. Smjesu je dobro promiješao pa je prebacio u šalicu i posipao s još malo bijelog šećera i ostavio da odstoji preko noći.

@johnnykyunghwo This one is a great one for over winter whenever you start to feel any sniffles coming along 😪🤒 #food #foodtok #tiktokfood #cheong #lemon ♬ original sound - Johnny 경후 Sheldrick

U komentarima je savjetovao da smjesu držite u hladnjaku, u čvrsto zatvorenoj posudi i dodajete je svom omiljenom čaju.

"Stvarno otvara sinuse", kaže influencer.

Može li ovaj napitak stvarno pomoći u borbi protiv gripe i prehlade?

Naziv ovog dodatka je cheong. Godine 2016. južnokorejski MBC objavio je članak u kojem hvali njegova ljekovita svojstva. Posebno se osvrćući na varijante s limunom, novinar je preporučio da se slatka, citrusna mješavina doda toploj ili gaziranoj vodi, tvrdeći da pomaže u sprječavanju prehlade i ublažavanju umora. 

Limuni i ostalo citrusno voće hvaljeni su zbog svojih dobrobiti zahvaljujući tome što su prepuni vitamina C. Prema Livestrongu, ovaj dodatak može djelovati kao prirodni antioksidans koji jača imunološki sustav i ima i antivirusna i antibakterijska svojstva.

U Rusiji je poznati lijek za prehladu džem od malina. Često se miješa s crnim čajem kako bi se riješili upale grla. Raspravljalo se o učinkovitosti ovog recepta, ali neki tvrde da djeluje zbog protuupalnih svojstava maline, piše Understand Russia.

Još jedno pojašnjenje je da šećer, kao oblik glukoze, ima umirujuće djelovanje, što znači da oblaže grlo i ublažava upalu i crvenilo, navodi Drugs.com.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.