Studija pokazuje da gotovo polovica samaca ima prljavu i nezdravu naviku

Foto: Pexels

SLOBODNI muškarci imaju znatno lošiju higijenu od žena, pokazala je britanska studija koja je proučavala koliko često odrasli mijenjaju posteljinu. Gotovo polovica (45 posto) neoženjenih muškaraca u Velikoj Britaniji priznala je da peru posteljinu svaka četiri mjeseca, dok njih 12 posto kaže da to čine kad se sjete, što bi moglo biti i dulje.

Podatke je objavio BBC te pozvao samce da se riješe te šokantne navike u 2023., a otkriće je zgrozilo korisnike društvenih mreža, osobito žene.

"Možda su zato slobodni", jedan je od komentara.

Istraživanje je pokazalo da su žene puno redovitije u mijenjanju posteljine. Njih 62 posto radi to svaka dva tjedna, dok parovi uglavnom liježu na čiste plahte svaka tri tjedna.

Prema stručnjacima, plahte bi trebalo mijenjati na tjednoj bazi jer se mrtve stanice kože i tjelesna ulja brzo nakupljaju, što je plodno tlo za razvoj gljivica i bakterija, a može privući i grinje. Bakterije i gljivice koje žive u vašoj posteljini znače, primjerice, da vrlo lako od partnera možete dobiti gljivičnu infekciju stopala, poznatu i kao atletsko stopalo. Treba istaknuti da su grinje bezopasne, ali one proizvode izmet koji sadrži alergene, a oni izazivaju svrbež očiju, rinitis i astmu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.