Skinula je 40 kilograma, a da baš nikada nije ušla u teretanu

Foto: Instagram 

KAKO je to moguće? Sve je moguće, kada postoji volja. To je mantra kojom bi trebali sami sebe tjerati svi oni koji znaju da im treba jedna propisan kura mršavljenja. A srećom, barem danas imamo toliko izvora da čujemo tuđa iskustva, tuđe priče i vidimo tuđe rezultate. Poticaja imamo doslovno na sve strane. 

Primjerice ova žena - Jennifer Morin koja je sa svojim inspirirajućom pričom završila čak i u društvu slave Oprah Winfrey, koja, jasno nam je, ima i više nego puno razumijevanja za ljude koji su prošli štošta ne bi li skinuli višak kilograma.

Jennifer Morin je majka koja prije nekoliko godina nije mogla uživati u svim blagodatima obiteljskih izleta jer jednostavno nije imala dovoljno energije pratiti supruga i kćer na njihovim pohodima. Zapravo, nije imala niti volje jer je jednostavno bila predebela, depresivna, troma i zapravo - inertna. Kao i mnogi među vama znala je točno što radi svaki put kada je otvorila frižider, ali jednostavno joj nije stizao alarm da konačno promjeni svoje navike. 

Sve dok igrom slučaja, kod liječnika, nije uočila podatak koji se jasno isticao u njenom zdravstvenom kartonu. Pisalo je - pretili pacijent. Ništa što već nije znala, ali kada je to ugledala crno na bijelo shvatila je da došlo vrijeme za velike promjene. Međutim, sklop nije stigao odmah. Nerijetko stigne, i zato je važno znati da niste jedini kome još nije naišla ta ideja da stvarno starta po novom. 

Godinu nakon toga Jennifer je bila trudna i doslovno se više nije prepoznavala. Taj tren i ta slika naveli su je da sama sebi obeća promijeniti životni stil iz korijena. A to je značilo doslovno sve. Do tada je bez imalo grižnje savjesti uživala u masnoj, brzoj hrani, a voće i povrće služili su joj kao spona između dva obroka. Tako poznato mnogima. 

Prijeloman trenutak doživjela je kada se konačno odvažila otići potražiti pomoć i pronašla je u popularnim Weight Watcherima, mjestu gdje je mogla naučiti sve o planiranju obroka, sve o optimalnim porcijama i količini hrane koja je čovjeku dovoljna, učila je kako zaslužiti nagradu za svoj trud. I malo po malo naučila je da čovjek koji želi imati balansiranu prehranu mora imati i dobar plan. 

"Danas doslovno planiram svaki obrok. U nabavku idem jednom tjedno i točno znam koliko čega moram kupiti da bih svaki dan mogla pripremiti ili sa sobom ponijeti kvalitetan, zdrav, uravnotežen obrok, u skladu s dnevnim planom i mojim potrebama. Naučila sam namirnice dozirati i vagati baš u onom omjeru koji mi treba (a ne kao nekada kada je bilo jedino važno da svega ima - dovoljno). Naučila sam kombinirati namirnice tako da svaki dan jedem ono što volim, a da moj organizam profitira na svoj način. I najvažnije od svega - naučila sam da nisam jedina koja se mučim i da je puno lakše kada o mojim mukama imam s kime popričati. To je onaj detalj koji mnoge zapravo koči na njihovom putu, jer im se čini da, ma što god napravili, neće imati adekvatnu podršku javnosti niti motivaciju ako se ikome požale da im je teško.", ispričala je svoju priču za medije koji su poželjeli doznati više o njenoj uspješnoj avanturi, posebno nakon što je sa svojom pričom gostovala kod Oprah.  

"Svi se čude mojoj preobrazbi i gotovo svi odreda misle da sam u svoju avanturu sigurno uključila i gomile osobnih trenera i teretanu. Ali to stvarno nije moj put. jednostavno nikada nisam voljela vježbati, nisam se nalazila u tome, ali kada su me u Weight Watcherima savjetovali da se ipak odlučim za neki tip tjelovježbe pitala sam mogu li što postići - šetnjom. to je ono što volim i za što sam jedino imala dovoljno energije. I tako sam počela šetati. Kako su se moji kilogrami topili postajala sam sve spretnija, a moje šetnje sve duže i sve napornije.", objasnila je spomenuvši da danas dnevno hoda 10.000 koraka, nekada manje, ali gotovo uvijek i malo više, jer, kako kaže, to danas mogu, u tome danas uživam." 

Moj život se stubokom promijenio i to samo zato što sam odlučila konačno promijeniti ga sama. 

I vi možete, bez teretane. Važno je samo da se odlučite.  

Treba li vam možda inspiracija na tanjuru? Jer ovakve slike Jennifer je nekada mogla samo sanjati, uz onu uobičajenu štetnu hranu koju je nekada trpala u sebe. Danas je ta slika ipak - raznovrsnija i svakako zdravija. Uostalom, pa vidite joj liniju!

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.