Šest zdravstvenih dobrobiti čaja od komorača zbog kojih biste ga trebali češće piti

Foto: Shutterstock

Čaj od komorača jedan je od poznatijih čajeva za konzumaciju kada su u pitanju bolovi, nadutost i slični problemi koji muče mnoge ljude. No, rješavanje nadutosti i menstrualnih grčeva te bolova nisu jedine dobrobiti koje povezujemo uz pijenje ovog čaja. Uz redovitu konzumaciju čaja od komorača povezuje se još nekoliko dobrobiti. Provjerite o kojim je dobrobitima riječ. 

Bogat je antioksidansima

Čaj od komorača bogat je antioksidansima, poput flavonoida i fenolnih spojeva koji pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa i smanjuju rizik od razvoja kroničnih bolesti i bolesti srca, prenosi Health Shots.

Pozitivno utječe na probavu

Konzumacija čaja od komorača ublažava nadutost, plinove i probavne smetnje. Sadrži spojeve poput anetola koji opuštaju mišiće gastrointestinalnog trakta, potičući normalnu probavu.

Ublažava menstrualne simptome

Žene koje imaju jake menstrualne grčeve ili bolove, za ublažavanje nelagode, trebale bi piti čaj od komorača, prenosi Health Shots. Njegova protuupalna svojstva mogu pomoći u ublažavanju bolova i menstrualnih grčeva.

Utječe na jačanje imuniteta

Redovita konzumacija čaja od komorača može ojačati imunološki sustav zbog visokog sadržaja vitamina C. Poznato je da vitamin C jača obranu organizma od infekcija i pomaže u održavanju cjelokupnog zdravlja.

Promiče zdravlje i lijep izgled kože

Protuupalna i antimikrobna svojstva čaja od komorača mogu pozitivno utjecati na kožu. Kako prenosi Health Shots, redovito pijenje čaja od komorača može smanjiti upalu, spriječiti izbijanje akni i pridonijeti čišćem tenu. 

Podržava zdravlje srca

Redovita konzumacija čaja od komorača može pozitivno utjecati i podržati zdravlje srca, prenosi Health Shots. Do pozitivnog učinka na srce dolazi zbog kalija koji se nalazi u ovom čaju, a može utjecati na snižavanje razine kolesterola i krvnog tlaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.