Ovu hranu kardiolozi nikada ne jedu

Foto: Shutterstock

KARDIOLOZI redovito svjedoče negativnim učincima koje loša prehrana ima na zdravlje srca njihovih pacijenata. I dok je povremeno uživanje u određenim, ne tako zdravim namirnicama u redu, pretjerivanje s njihovim unosom može povećati rizik od bolesti srca i moždanog udara.

Kako donosi Lifespan, kardiolozi su došli do popisa namirnica koje ne bismo trebali jesti radi zdravlja našeg srca, a oni ih također izbjegavaju. To su:

  • crveno meso
  • slanina, hrenovke i druge mesne prerađevine
  • pomfrit i druga pržena hrana
  • slatka pića, margarin
  • žitne pahuljice i druge žitarice iz kutija.

Kažu da ove namirnice sadrže velike količine zasićenih masti, kolesterola i soli, kao i rafiniranih šećera. Sve su to sastojci koji štete, prvenstveno zdravlju našeg srca, ali i mnogim drugim organima u tijelu.

Isto tako, istraživanja su pokazala kako ljudi koji konzumiraju 17 do 21 posto kalorija iz dodanih šećera imaju čak 38 posto veći rizik od smrti uzrokovane bolestima srca u usporedbi s onim osobama koje ove sastojke unose umjereno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.