Nakon zdrave pizze, svijet osvaja i ovaj super zdravi sendvič

Foto: 123rf

ŽUDITE za slasnim sendvičem sa sirom koji se razvlači na sve strane i doslovno vam se topi u ustima, no svjesni ste da s tom količinom sira i kruha baš i nećete imati uravnotežen, zdrav obrok? Ne tugujte. Postoji način. Zdravi i fit, a posebno će se svidjeti onima koji vole karfiol.

>>>Sočna, hrskava i super zdrava - ovo je pizza o kojoj bruji cijeli svijet<<<<

Tako je - karfiol je taj tajni sastojak, a nakon što je najzdravija pizza na svijetu stekla ogromnu popularnost, red je da isto doživi i sendvič.Ovaj zdravi sendvič za kojeg vam treba tek nekoliko sastojaka:

1 karfiol
1 jaje
pola žličice sol
narezani sir


Naribajte cijelu glavicu karfiola, a potom ga stavite u mikrovalnu (min 7 minuta na maksimalnoj temperaturi) da omekša.

Potom ga uz pomoć gaze procijedite da istisnete svu vodu kako vam "kruh" ne bi bio gnjecav. Vratite karfiol u posudu, dodajte mu cijelo jaje i sol te dobro izmiješajte. Smjesu potom prebacite na masni papir kojeg možete još malo namastiti zdravim mastima (ghee, maslinovo ulje), napravite dvije velike "šnite" ili nekoliko manjih i pecite ih na 230 stupnjeva otprilike 15 minuta.

Kada je "kruh" gotov složite sir, pripremite grill tavu ili ploču, a potom svoj sendvič dobro još zapecite na obje strane. Dok se sir nije dobrano rastopio.

Poslužite uz rajčice i salatu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.