Najam ili kupnja sup daske?

Foto: Press; Najam sup daske za godišnji odmor na moru prava je odluka

ZA OKO vam je zapela najnovija Aqua Marina sup daska, no niste sigurni je li ju bolje unajmiti ili kupiti? Ovim malim vodičem ćemo vam pomoći da dođete do najpovoljnije odluke!

Supanje je jedan od onih sportova kojeg svi vole – staro i mlado, sportaši i rekreativci, zagriženi pustolovi pa čak i oni koji hvale more, ali se "drže kraja". Svi ga žele probati jer je istovremeno zabavan koliko i zdrav za tijelo. Zaludio je svijet prije nekoliko godina i otad njegova popularnost ne popušta, stoga ne sumnjamo da će veslanje na surferskoj dasci na napuhavanje i ove godine biti hit na plažama diljem hrvatske obale.

No, da biste uspješno savladali tehniku održavanja ravnoteže na vodi i napokon se drznuli odjedriti dalje od obale, potrebno je svakodnevno prakticirati veslanje i to na sup dasci primjerenog oblika i veličine. Baš na ovom koraku mnogi odustanu od testiranja svojih SUPer sposobnosti jer ih muči vječna nedoumica – kupiti ili unajmiti dasku za supanje?

Treba proći i razmotriti mnogo faktora prije nego li odlučite što ćete učiniti, a mi ćemo vam kroz ovaj mali vodič "najam ili kupnja sup daske" pomoći da sve pluseve i minuse stavite na vagu i izaberete što je najbolje za vas.

Tek se učite supati 

Početnicima se uvijek savjetuje da prvo isprobaju sve čari novog sporta prije nego li kupe svu potrebnu opremu. Da biste doživjeli svu čaroliju supanja, najvažnije je pronaći dasku koja najbolje odgovara vašoj visini i težini, ali i intenzitetu veslanja. Kako ćete pronaći tu "savršenu sup dasku" za sebe? Tako da uzmete u najam i isprobate nekoliko različitih modela!

Zamislite da ste kupili sup dasku po preporuci prijatelja. Vjerovali ste mu na riječ, pa dasku prije kupnje niste isprobali. Velika je šansa da njezina veličina ili nosivost neće odgovarati vašim zamislima, zar ne?

Moguće je da ćete imati problema s održavanjem ravnoteže ili poteškoća s njezinim upravljanjem. Dali ste za nju toliki novac, a zauzvrat dobili samo razočaranje i frustraciju jer od nje nikakve koristi. Ne bi li bilo bolje da ste taj isti model daske na nekoliko dana – iznajmili?

Trgovina sportske opreme Hervis u svojim poslovnicama nudi kupnju, ali i najam poznatih proizvođača sup daski kao što je na primjer Aqua Marina, vodeći brend za vodene sportove koji svake godine ulaže u novitete, posebice u osmišljavanje novog, poboljšanog i tehnološki unaprijeđenog načina izrade sup daske. 

Ne živite blizu vode?

Ljubitelji vodenih sportova koji žive blizu mora, rijeke ili jezera pravi su sretnici jer im je „vježbalište“ nadomak ruke i mogu uživati u supanju kad god požele ili im vremenski uvjeti dozvole. 

Svi oni koji redovito mogu veslati na dasci imaju dodatan motiv za kupnjom svoje vlastite sup daske. Jedina briga koja im ostaje je skladištenje – s obzirom na blizinu vode i svakodnevnu upotrebu, u potpunosti napumpanu ili pak tvrdu dasku mogu odložiti na sigurno mjesto onakvu kakva jest, bez ispumpavanja zraka i spremanja u torbu.

Velika površina vode vam i nije tako dostupna? Skladištenje ispuhane sup daske posložene u ruksak vam predstavlja veliki problem? Tada je rent-a-sup najbolja opcija za vas! Sup najam u Hervisu je također dobra varijanta za ljude koji žive u malim stanovima, putuju u iznimno daleke destinacije ili si zapravo financijski ne mogu priuštiti imati dasku samo za sebe.

 Foto: Sup daska za supanje na moru

Trošak najma naspram cijene vlastite sup daske 

Sup daska, veslo i pumpa su glavni dijelovi opreme za supanje i najčešće se kupuju ili unajmljuju u paket, a upravo je cijena za mnoge buduće veslače odlučujući faktor u donošenju odluke "kupiti ili unajmiti sup dasku". Kvalitetna Aqua Marina sup daska na napuhavanje vrijedi od 3500 kuna pa na više, ovisno o funkcionalnosti i načinu izrade same daske. 

U međuvremenu, cijena najma iste sup daske u specijaliziranoj trgovini sportske opreme Hervis je 99,99 kuna po danu, a u slučaju sedmodnevnog najma tu je fantastična sup cijena od 59,99 kuna po danu! 

U Hervisovoj ponudi pronaći ćete najnovije modele SUP setova različitih proizvođača opreme za vodene sportove, a stručni djelatnici u svakoj od ukupno 15 Hervisovih poslovnica diljem Hrvatske rado će vam pomoći savjetima o izboru najidealnije opreme za vašu novu ljetnu zanimaciju. 

Diljem Hrvatske možete supati na više destinacija. Odaberite najbolje sup destinacije u Hrvatskoj i uživajte u supanju!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.