Možemo li stvarno svaki dan jesti čokoladu i ostati zdravi? Imamo odgovor

Foto: Pexels

DIJETETIČARKE Susie Burrell i Leanne Ward tvrde da možemo svaki dan uživati u čokoladi, a ostati zdravi i gubiti kilograme. Stručnjakinje za prehranu kažu da je ključ umjerenost, odnosno prilagoditi se i upamtiti da dvije ili tri kockice čokolade imaju isti, ako ne i bolji okus, od njih deset.

"Ako žudite za čokoladom, a upravo ste večerali, vjerojatno niste jako gladni. Uvijek govorim svojim klijentima da zapamte da jedan komad ima isti okus kao i njih deset. Zadovoljstvo koje dobijete jedući čokoladu općenito je najveće u prve dvije do tri kockice", kazala je Leanne, a prenosi Daily Mail.

Dodaje da za vrijeme uživanja u čokoladi treba isključiti televizor i skloniti mobitel kako bismo mogli uživati bez ometanja. 

"Vježbajte to jer ćete tako početi jesti manje. Kad ste na mobitelu i jedete, činite to bez razmišljanja i onda se prejedate", pojasnila je.

Susie se slaže da nema ništa loše u malo čokolade, ali treba biti umjeren.

"Ograničite se na jedan red", preporučila je pa napomenula: "Ako ste odabrali čokoladu ili vino, onda ste to učinili za svoju dušu, a ne da utažite glad ili žeđ."

S druge strane, ovisnicima o slatkom savjetuje da ipak na neko vrijeme uzmu predah od čokolade.

"Morate resetirati mozak tako da prestanete stalno tražiti slatko. Što više nečega imate, to ćete htjeti više. Možda će vam trebati tjedan ili dva da se odviknete, ali onda ćete naučiti koliki je užitak pojesti malo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.