Milenijalci riskiraju rak kože radi preplanulog tena i ignoriraju upozorenja

Foto: Instagram

UNATOČ tome što su svjesni svih opasnosti koje nosi pretjerano izlaganje suncu, ljudi mlađi od 35 godina ignoriraju upozorenja jer ih 58 posto smatra da ih preplanuli ten čini privlačnijima. I ne samo to, njih 53 posto vjeruje da ih takav ten čini zdravijima, zbog čega 31 posto njih koristi solarij. 

"Milenijalci su generacija orijentirana na životni stil. Životni stil diktiraju i u drugim područjima života. Mislim da je takvo ponašanje uistinu vođeno željom da iskoriste trenutak i uživaju u svojem životu", rekla je za Healthline dr. Larisa Geskin, direktorica Skin Cancer Center.

"Smatramo da se milenijalci najviše izlažu rizičnom ponašanju. Ne razmišljaju o posljedicama svojih odluka, nego sve rade iz čistog zadovoljstva", rekla je Megan Trager, studentica medicine na Columbia University Vagelos College koja se bavi istraživanjima posljedica izloženosti suncu, oštećenjima kože i nedostacima vitamina D.

"Postizanje blago preplanulog tena povezanog s ljepotom i klasom promijenilo se tijekom proteklih sto godina pod utjecajem medicinske zajednice i medija", rekla je Trager.

"Treba naglasiti i nedostatak preventivne skrbi. Ranija su izvješća pokazala da su milenijalci nezdraviji od generacije X, te da jedan od tri njihova pripadnika nemaju liječnika primarne zdravstvene zaštite i manje je vjerojatno da će redovito tražiti preventivnu skrb", istaknuo je Vincent Nelson, potpredsjednik za medicinske poslove za BCBSA.

"Milenijalci su na dobrom putu da postanu najbrojnija generacija u bliskoj budućnosti stoga je izuzetno važno da svoje zdravlje shvate ozbiljno", zaključio je Nelson.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.