Manekenki zbog tampona morali amputirati obje noge: Mislila sam da imam gripu

Foto: Shutterstock

AMERIČKA manekenka Lauren Wasser jedva je ostala živa nakon što je doživjela sindrom toksičnog šoka (TSS) izazvan nošenjem tampona. Naime, Lauren su liječnici bili primorani amputirati obje noge zbog ovog po život opasnog stanja, a o svom iskustvu otvoreno je odlučila progovoriti u podcastu sa Stevenom Bartlettom kako bi i druge žene upozorila na ovu opasnost.

Kako je otkrila u intervjuu, na samom početku ova 35-godišnjakinja je mislila da ima gripu jer su simptomi bili vrlo slični. Nakon što je izgubila svijest, hitno je prevezena u bolnicu gdje su liječnici utvrdili da je doživjela srčani udar te je odmah stavili u induciranu komu.

Nakon provedenih pretraga, dijagnosticirali su joj sindrom toksičnog šoka. Kada se probudila iz kome, saznala je da je oštećenje njezinih nogu od gangrene nepopravljivo zbog čega su joj liječnici morali amputirati nogu.

"Osjećala sam kao da mi noge doslovno gore, osjećaj pečenja bio je nepodnošljiv'', rekla je manekenka koja je bila šokirana kada je saznala što joj se dogodilo. ''Vrištala sam, plakala, osjećala sam se kao da me izmasakrirao morski pas. Čak ni moja mama nije mogla biti sa mnom u sobi jer sam urlala, plakala i paničarila.''

Nekoliko godina kasnije, liječnici su joj zbog nepodnošljivih bolova morali amputirati i drugu nogu, a sada je Lauren svoj život posvetila podizanju svijesti o sindromu toksičnog šoka. "Tamponi se proizvode korištenjem kloriranog izbjeljivača, dioksina i sintetičkih vlakana, koji stvaraju savršenu oluju u našem tijelu", upozorila je u podcastu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.