Halle Berry je već 30 godina na dijeti koju su mnogi tek sad otkrili

SLAVNA glumica Halle Berry otkrila je u razgovoru za Insider kako već 30 godina prakticira keto prehranu, koja je posljednjih godina postala iznimno popularna.

Kada je imala svega 22 godine, dijagnosticiran joj je dijabetes, a sada tvrdi kako joj je upravo keto prehrana pomogla da dijabetes drži pod kontrolom.

"Bio je to trenutak koji nikada neću zaboraviti", rekla je za Insider. "Morala sam popraviti način na koji sam živjela."

Za nju je to značilo, za početak, potpuno promijeniti prehranu.

"Budući da sam dijabetičar, prehrana je važan dio mog života", rekla je.

Berry kaže da joj keto dijeta daje izdržljivost i smanjuje žudnju za hranom te vjeruje da joj je to pomoglo tijekom svih ovih godina.

Još 2018. godine Berry je na Instagramu napisala kako vjeruje da je keto dijeta, u njezinom slučaju, "u velikoj mjeri odgovorna za usporavanje procesa starenja" i pomogla joj je izgubiti kilograme nakon porođaja.

"Ako ste poput mene, možete kontrolirati dijabetes tipa 2, doživjet ćete bolju fizičku izdržljivost, vaša koža će bolje izgledati i također ćete imati manje akni ako imate problema s njima. A pomaže čak i u kontroli migrene", uvjerava slavna glumica.

Budući da toliko dugo prakticira keto prehranu, Berry je za Women's Health rekla da više ne žudi za slatkišima i osjeća se "nevjerojatno" s ovakvom prehranom.

Iako su njezini komentari o utjecaju ketogene prehrane na dijabetes u prošlosti izazvali određene kritike, postoje neka istraživanja koja sugeriraju da ova prehrana može donijeti dobrobit osobama s dijabetesom. Na primjer, mala studija iz 2005. godine pokazala je da bi keto dijeta mogla dovesti do poboljšane glikemijske kontrole kod pacijenata s dijabetesom tipa 2. Međutim, novije istraživanje, izvješće Instituta za istraživanje dijabetesa u Milanu iz 2019., zaključilo je da prehrana s niskim udjelom ugljikohidrata, poput keto prehrane, možda neće odgovarati svim ljudima s dijabetesom, posebno onima s tipom 1, a istraživači su primijetili da je pridržavanje takve prehrane mnogima problem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.