Gisele Bündchen otkrila svoj plan prehrane: Meso jede samo dva puta mjesečno

Foto: Instagram

SUPERMODEL Gisele Bündchen meso jede samo dva puta mjesečno, konzumira samo ovčji i kozji sir, a sok od cikle pije tijekom menstrualnog ciklusa.

To su detalji koje je otkrila u svojim nedavno objavljenim memoarima ''Lessons: My Path to a Meaningful Life''.

Poseban režim prehrane slijedi cijela obitelj slavne manekenke, a hranu im priprema osobna kuharica Susan koja je u njihovom domu pet puta tjedno.

38-godišnjakinja dan počinje meditacijom i čašom tople vode s limunom. 

Doručak sama priprema svojoj djeci, osmogodišnjem Benjaminu i petogodišnjoj Vivian, a on se uglavnom sastoji od bezglutenskog tosta s maslacem od badema i medom, jaja i avokada ili zdjelice jabuka i bobičastog voća uz jogurt od kokosa.

Ako ogladni prije ručka, Bündchen će popiti zeleni sok od celera, krastavaca, pola jabuke, đumbira i limunovog soka.

''Ako imam menstruaciju, dodat ću ciklu za dodatnu dozu željeza'', objasnila je.

Voli i smoothie pripremljen od voća, kakaa, sjemenki konoplje, chia sjemenki i kokosovog mlijeka, a ovisno o tome kako se osjeća dodaje i banane, maslac od badema ili proteinski prah.

Za ručak obično jede salatu, krekere i avokado ili povrtnu juhu. Ljeti si rado priušti proljetne rolice s povrćem i umakom.

''Obroci se baziraju na laganom povrću pripremljenom na pari, voću, mahunarkama i cjelovitim žitaricama, a samo ponekad uz komad mesa ili plodova mora'', otkrila je.

Naime, Gisele je dva puta u životu pokušala postati vegetarijanka, ali su se vrlo brzo pojavili simptomi anemije.

''Trenutno jedem meso dva puta mjesečno, a morske plodove jednom tjedno. Pazim na to odakle su meso i riba koje konzumiram'', pojasnila je i dodala kako će uvijek odabrati manju ribu jer joj je liječnik tako savjetovao zbog toga što veća riba sadrži veće količine žive.

Bündchen je otkrila i da nikad ne pije dok jede, ali nakon večere sebi i djeci pripremi čaj od kamilice.

''Majka je naučila mene i sestre da je tekućina preteška za probavni sustav pa je izbjegavam tijekom jela. Nakon što pojedem, pričekam barem pola sata prije nego što nešto popijem'', napisala je.

Ako poželi grickalice, opcija su joj orašidi i humus s povrćem. 

''Volim ovčji i kozji sir, a proizvode od kravljeg mlijeka izbjegavam jer je testiranje pokazalo da sam intolerantna na te namirnice'', priznala je. 

Kod kuće pije kokosovo, bademovo i mlijeko od konoplje, a gostima najčešće servira sireve s orašidima i medom.

''Teško se suzdržati kad nešto volite, a ja doista uživam u sirevima.''

U obitelji brazilskog supermodela tjestenina se jede jednom tjedno, a najčešće je to bezglutenska tjestenina od riže ili kvinoje. 

''Čokoladu jedem svaki dan, najčešće samo zalogaj, a ako sam u PMS-u i puno više'', dodala je.

Slabost joj je i tanka, hrskava pizza koju si ponekad priušti subotom, a alkohol ne konzumira često, samo u posebnim prilikama i tada najradije pije crno vino, a na odmoru popularni koktel margarita.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.