Detoksiciramo se zajedno: Jelovnik za 1. dan dijete - srijeda

Foto: Pinterest

PRVI dan čišćenja organizma počinje sutra, odnosno u srijedu, dok je posljednji dan detoksikacijske dijete Velika srijeda.

Vrijeme određeno za detoksikacijsku dijetu zaista nije dugo, međutim, dugotrajno ćete osjećati pozitivne efekte detoksikacije koji će se odraziti poboljšanjem cjelokupnog zdravstvenog stanja vašeg organizama.
 
Kao što smo vas prethodno i obavijestili, od danas će svaki naredni dan izlaziti članak u kojemu će se nalaziti jelovnik za dan detoksikacije organizma koji slijedi, a s ciljem kako biste stigli nabaviti svježe namirnice koje su uključene u dnevni jelovnik. 
 
S obzirom kako će se konkretne namirnice koje trebati konzumirati nalaziti u jelovniku, kako ne bi bilo nejasnoća, napomenut ćemo namirnice čiju konzumaciju u narednim danima dijete trebate izbjegavati. 
 
Za vrijeme trajanja detoksikacije organizma izbjegavajte konzumaciju; mesa i mesnih prerađevina, mlijeka i proizvoda od mlijeka, jaja, pekarskih proizvoda,slatkiša i grickalica, kave, alkohola, napitaka koji sadrže rafinirani šećer te soli. 
 
Pomoću detoksikacije organizma očistit ćete tijelo od štetnih tvari i toksina te ćete uživati u konzumaciji svježeg voća i povrća.

Smoothie je idealan način konzumacije svježeg voća i povrća te vjerujemo kako ćete uživati u raznolikim okusima koje smo za vas pripremili.

Također, budite sigurni kako ćete u narednih osam dana izgubiti i pokoji suvišan kilogram, a da pritom ni u jednom trenutku nećete osjećati glad.
 
Neka započne predblagdansko čišćenje organizma!

Detoksikacijski jelovnik - srijeda


  • 1. obrok: smoothie - 1 svježi krastavac, 1 jušna žlica chia sjemenki 
     
  •  kelj, pola limuna bez kore, ananas
     
  • 2. obrok: smoothie - 1 svježi krastavac, 1 banana, celer, kelj
     
  • 3. obrok: 1 banana, ananas, jabuka
     
  • 4. obrok: kuhana cvjetača i brokula
     
  • 5. obrok: 1 šaka badema, kuhana cvjetača i brokula
     
Prilikom konzumacije namirnica koje su određene količinom pridržavajte se navedene količine.
 
Ostale namirnice dozvoljeno je  konzumirati u količinama koje su vam dostatne za suzbijanje osjećaja gladi.

U smoothie možete dodati i određenu količinu vode kako biste dobili željenu gustoći istoga, te jednako tako namirnice ne morate konzumirati u obliku smoothie-a, međutim, tom prilikom nastojte izbjegavati termičku obradu namirnica za koje ista nije potrebna. 
 
Obroke nastojte rasporediti ravnomjerno tijekom dana.

Detoksiciramo se zajedno!
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.