Tvorac Aliena pohvalio je novi nastavak filma

Screenshot: YouTube

RIDLEY SCOTT najpoznatiji je po filmovima znanstvene-fantastike i povijesnih drama. On je zaslužan za nastanak filmske franšize Alien.

Osmi putnik smatra se jednim od najboljih znanstveno-fantastičnih filmova ikada. Nastavak je također išao tim putem, no njega Scott nije režirao, već je to uradio James Cameron. Oba filma na Rotten Tomatoesu imaju jednaku ocjenu kritičara i publike - 94% i 90%.

Daljnji nastavci, Alien 3 i Alien: Uskrsnuće, nisu uspjeli ponoviti uspjeh prva dva filma. Nakon tih neuspjeha, Scott se vratio režiranju dvaju prednastavaka - Prometej i Alien: Savez. Oni su ostvarili nešto bolji uspjeh, no i dalje ne na razini prva dva dijela.

Na novom Alienu radi redatelj Don't Breathe filmova

Ipak, to je bilo dovoljno za zeleno svjetlo novog Alien filma. Sljedeće godine, 16. kolovoza, izlazi Alien: Romulus. O radnji se gotovo ništa ne zna, osim da će pratiti grupu mladih ljudi u nepoznatom svijetu, gdje se suočavaju s najopasnijim oblikom života u svemiru.

Renomirani redatelj ovog će se puta naći u ulozi producenta, dok je njegovu palicu preuzeo Fede Alvarez, poznat po filmovima Zla smrt (2013.) i Ne diši (2016.). Prema njegovim riječima, nije mu bilo lako doći kod Scotta jer je čuo priče kako je s njim teško raditi.

Ridleyju Scottu se sviđa film

"Čak i da me nije pitao, htio sam doći pred njega i pogledati ga u oči. Bio sam spreman čuti njegove riječi kako sam mu uništio nasljeđe", izjavio je Alvarez.

"On je zatim ušao u sobu i rekao mi: 'Fede, što da kažem? Ovo je odlično.' Moja obitelj zna da je jedan od najboljih trenutaka u mom životu bio kad je moj idol pogledao moj film i zatim sa mnom pričao satima. Jedan od najboljih komplimenata koje mi je dao bilo je pitanje jesam li ja scenarist jer je spomenuo kako mu je dijalog odličan", pohvalio se 45-godišnji redatelj.

Uz Alvareza, kao scenarist se navodi i Rodo Sayagues, koji je s redateljem radio na Ne diši, Ne diši 2 i Teksaški masakr motornom pilom. Glumačka postava sastoji se od Cailee Spaeny, Isabele Merced, Archieja Renauxa, Davida Jonssona, Aileen Wu i Spikea Fearna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.