Stephen King vjeruje da će ovaj film s Margot Robbie postati kultni klasik

Screenshot: Youtube

DAMIEN Chazelle, redatelj koji je radio na hitovima Whiplash, La La Land i First Man, krajem prošle godine imao je premijeru svog najnovijeg filma Babylon, ali za razliku od svojih prijašnjih projekata, ovaj put je naišao na podijeljena mišljenja publike i kritičara. 

Babylon ima zvjezdanu glumačku postavu u kojoj su se našli Brad Pitt, Margot Robbie i Tobey Maguire, a radnja prati rane dane Hollywooda, kada su nijeme filmove počeli mijenjati filmovi sa zvukom. 

Na portalu Rotten Tomatoes kritičari su film ocijenili s 57%, a publika sa samo 52%. Ipak, više od pola godine nakon premijere Babylon je pronašao velikog obožavatelja u spisatelju Stephenu Kingu, koji vjeruje da će film s vremenom postati kultni klasik, piše CinemaBlend. 

"Možda ovo govori više o meni nego o filmu, ali vjerujem da je Babylon nevjerojatno odličan - ekstravagantan, premašuje sva očekivanja, urnebesan, dubok. Ovo bi mogao biti jedan od onih filmova koje kritičari loše ocijene, ali za 20 godina postane klasik", izjavio je King.  

Kingovo mišljenje je u kontrastu s velikim brojem filmskih kritičara. "Babylon je katastrofa biblijskih proporcija baš zato što je imao toliki potencijal", napisala je o filmu Charlotte O’Sullivan, kritičarka London Evening Standarda, dok je Mark Kermode iz Observera rekao da film nije "ni suptilan ni dobar". 

No neki kritičari su svjesni da je Babylon jedan od onih filmova koji se ne mogu svidjeti svima. Eric Eisenberg sa CinemaBlenda filmu je dao ocjenu 3 od 5 i rekao da je to film koji je "osuđen na podijeljena mišljenja". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.