Redateljica hit-filma Saltburn planira snimiti adaptaciju književnog klasika

Screenshot: YouTube/Paramount Pictures

DOBITNICA Oscara Emerald Fennell u nedavnoj je objavi na X-u nagovijestila da bi joj idući projekt mogao biti adaptacija engleskog romana Orkanski visovi (Wuthering Heights).

Fennell je engleska glumica, redateljica i scenaristica koja je 2021. godine osvojila Oscara za najbolji originalni scenarij, za film Promising Young Woman. Prošle godine režirala je psihološki triler Saltburn, koji nije dostigao kritički uspjeh njezinog prvijenca Promising Young Woman, ali je zato postao veliki hit na Amazon Prime Videu i pokrenuo je razne trendove na društvenim mrežama.

Kako navodi Deadline, Fennell će na adaptaciji Orkanskih visova surađivati sa studijem MRC koji je radio na Saltburnu. Još uvijek nije poznato tko bi trebao glumiti u filmu.

Juliette Binoche i Ralph Fiennes u ulozi Catherine i Heathcliffa Screenshot: YouTube/Paramount Pictures

Orkanski visovi je jedini roman spisateljice Emily Brontë i ujedno jedno od najvažnijih djela engleske viktorijanske književnosti. Priča prati odnose obitelji Earnshaw i Linton kroz nekoliko generacija, a u središtu svega je tragična ljubavna priča između Catherine Earnshaw, kćeri gospodina Earnshawa, i Heathcliffa, mladića kojeg je Earnshaw posvojio.

Roman Orkanski visovi adaptiran je u više navrata, a neke od najpoznatijih adaptacija su film iz 1939. godine u kojem glume Laurence Olivier i Merle Oberon, film iz 1992. s Ralphom Fiennesom i Juliette Binoche u glavnim ulogama, te adaptacija iz 2011. godine s Kayom Scodelario i Jamesom Howsonom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.