Originalni hobiti podržali rasno miješanu glumačku postavu Gospodara prstenova

Screenshot: YouTube

ELIJAH WOOD, Billy Boyd i Dominic Monaghan, glumci koji su u filmovima trilogije Gospodar prstenova glumili hobite Froda, Pippina i Merryja, poslali su poruku o tome što misle o angažmanu ne-bijelih glumaca u Amazonovoj seriji Gospodar prstenova: Prstenovi moći.

Na fotografiji koja je objavljena na Twitter profilu Elijaha Wooda, njih trojica poziraju u majicama na kojima su prikazane uši različitih boja i oblika, a uz fotku je objavljena i poruka: "Ovdje ste svi dobrodošli".

Na svom im se Twitteru priključio i Sean Astin, koji je glumio Sama.

"Tolkien je za sve"

Reakcija je to na hejtove internetskih trolova kojima smeta što glumci koji glume vilenjake, patuljke i ostale rase, nisu isključivo bijelci. Oni smatraju da je takva odluka političke prirode. Lindsey Weber, izvršna producentica Amazonove serije, odbacila je tu tezu objasnivši da je "Tolkien za sve".

"Bilo nam je sasvim prirodno da će adaptacija Tolkienovog djela odražavati kako svijet zapravo izgleda. Njegove priče govore o njegovim izmišljenim rasama koje najbolje djeluju kad napuste izolaciju vlastitih kultura i okupe se", rekla je.

Kritičari tvrde da raznolika glumačka postava izdaje Tolkienovu viziju Međuzemlja te da njihovi prigovori nemaju nikakve veze s rasizmom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.