Nemoguća misija 7 optužena za kopiranje popularne videoigre

Foto: Twitter/Paramount Pictures/Naughty Dog

NEMOGUĆA misija 7, predzadnji nastavak popularne akcijske franšize, trenutno se prikazuje u kinima i u manje od tjedan dana je postala hit među gledateljima i kritičarima. Film je zasad zaradio 235.6 milijuna dolara, a kao i u prošlim nastavcima, mnogi gledatelji su impresionirani vratolomijama koje Tom Cruise izvodi u ulozi tajnog agenta Ethana Hunta. 

Većina fanova je već upoznata s opasnim skokom s litice na motoru, Cruiseovom dosad najopasnijom vratolomijom, ali jednako impresivna je i scena u kojoj se Ethan Hunt mora popeti na vlak koji visi iznad provalije, što je jako slično jednoj sekvenci u Playstation videoigri Uncharted 2: Among Thieves.

Bruce Straley, jedan od glavnih developera igre Uncharted 2, vjeruje da je Nemoguća misija 7 kopirala igru na kojoj je radio. Na svom Twitter profilu je objavio par slika na kojima možemo vidjeti koliko je zapravo scena iz filma slična sceni iz videoigre. Iznad slika je napisao: "Najiskreniji oblik laskanja", čime aludira na staru izreku: "Imitacija je najiskreniji oblik laskanja." 

Dok se dio fanova na Twitteru složio sa Straleyjem, drugi su rekli kako je scena iz Uncharted 2 jako slična sceni iz Jurskog parka iz 1997., u kojoj auto s putnicima visi iznad provalije. Neki fanovi su rekli kako ovo kopiranje ne bi trebalo biti problem s obzirom na to da su tvorci Nemoguće misije više puta rekli da noviji filmovi uzimaju inspiraciju iz igre Uncharted. 

Prema The Directu, Christopher McQuarrie, redatelj filmova Nemoguća misija 5, 6 i 7, rekao je da je scena s avionom iz Uncharteda 3 bila glavna inspiracija za uvodnu scenu Nemoguće misije 5. Justin Richmond, jedan od glavnih kreatora Uncharteda 3, izjavio je da mu je ta vijest uljepšala mjesec.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.