Margot Robbie kaže da je ovo prvi lik koji je htjela glumiti

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Buena Vista International

MARGOT Robbie je u periodu od deset godina otkako je iz Australije došla u SAD postala jedna od najbolje plaćenih holivudskih glumica. Od biografskih filmova i drama, do superherojskih filmova i komedija, Robbie se okušala u raznim žanrovima, ali jedan žanr u kojem smo je jako rijetko viđali je znanstvena fantastika.

Iako je na početku karijere glumila u znanstvenofantastičnim filmovima Z for Zachariah i About Time, u posljednjih nekoliko godina okrenula se dramama i komedijama. No, manjak znanstvene fantastike u njezinoj filmografiji ne znači da glumica ne voli taj žanr.

Tijekom gostovanja u podcastu Five Things with Lynn Hirschberg, Robbie je izjavila da obožava Peti element (The Fifth Element) te da joj je to jedan od najdražih filmova.

 

Smješten u 23. stoljeće, film prati taksista i bivšeg ratnog heroja Korbena Dallasa, koji pokušava pomoći neobičnoj mladoj ženi koja je upala u njegov taksi. Mlada žena zove se Leeloo i ona je zapravo peti element, čije je zadaća spojiti ostala četiri svemirska elementa - vodu, vatru, zrak i zemlju - u jedno, kako bi spasila Zemlju od zle kozmičke sile.

Film je režirao Luc Besson, a glavne uloge igraju Bruce Willis, Milla Jovovich, Gary Oldman, Ian Holm i Chris Tucker.

"Peti element mi je oduvijek bio najdraži", izjavila je Robbie. Glumici se posebno svidjela uloga Leeloo, koju je utjelovila Jovovich. 

Tijekom intervjua s Britanskom akademijom filmske i televizijske umjetnosti, Robbie je otkrila da je Leeloo prvi lik koji je htjela glumiti. "Bila sam opsjednuta Petim elementom i osobito tim likom", dodala je.

Peti element dostupan je na streaming servisu Amazon Prime Video, gdje se može kupiti ili posuditi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.