Jednoruka nogometašica postala je dio EA Sports FC 24, nasljednika FIFA-e

Foto: Shutterstock

PRVI put u povijesti igara FIFA/EA Sports FC, u igri se nalazi jednoruka nogometašica. Riječ je o Carson Pickett, igračici Racing Louisvillea.

Pickett je, naravno, dio Ultimate Teama, stoga svatko tko gradi svoju momčad u paketićima može dobiti nju. Iako je rođena s nedostatkom podlaktice i šake lijeve ruke, to je nije spriječilo da uspije u životu.

Amerikanka igra na poziciji lijevog beka te je u 141 nastupu u karijeri postigla šest golova. Za žensku američku nogometnu reprezentaciju odigrala je dvije utakmice.

Electronic Arts uvrstio ju je u nadolazeću igru EA Sports FC 24 i omogućio igračima da je koriste u najpoznatijem modu igranja. Međutim, igračima je onemogućeno da je stave na gol i zaduže za ubačaje rukama.

Neki se šale na njen račun

Fanovi su na njezin dodatak u igri reagirali na klasičan humoristični način.

"Stavit ću je na gol samo iz zabave", kaže jedan korisnika X-a.

"Ruke gore ako se uklapa u vašu momčad?" našalio se drugi.

"VAR bi vjerojatno sudio penal zbog njene ruke", tvrdi treći.

Drugi pozdravljaju njeno uvrštavanje

Ipak, bilo je i onih koji podržavaju ovu odluku Electronic Artsa da ubaci nogometašicu s invaliditetom u igru.

"Veliko poštovanje za EA zbog ovog", To je poprilično kul, respekt za EA", "Ona je iz Jacksonvillea, viđam je s vremena na vrijeme. Odlična osoba i opaka nogometašica", neki su od komentara.

EA Sports FC 24 izlazi ovog petka, 29. rujna, na računalu, PlayStationu 4 i 5 te Xboxu One i Series X/S. Oni koji su uzeli najskuplju verziju igre, od 100 eura, rani pristup dobili su prošlog petka, 22. rujna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.