Jedna odluka mogla je skupo koštati završetak Breaking Bada

Screenshot: YouTube

BREAKING BAD, jedna od najboljih serija svih vremena, mogla je imati sasvim drugačiji završetak. A sve zbog hrpe novca koji je bio ponuđen njenim producentima.

Kraj Breaking Bada smatra se jednim od najboljih u televizijskoj povijesti. Na gotovo savršen način završio je cjelokupni narativ svih likova serije. Ne samo to, već je kroz cijeli svoj period emitiranja obilovao odličnim scenarijem, vrhunskim likovima i još boljim glumcima koji su sve uspjeli prenijeti na male ekrane.

Baš poput Waltera Whitea (Bryan Cranston), tim koji je stajao iza serije morao se suočiti s teškim odlukama. Zahvaljujućim svim dosadašnjima, Breaking Bad postao je sinonim kako napraviti i prezentirati priču u televizijskom formatu. Svaka sezona bila je bolja od prethodne, a sve je završilo na najbolji mogući način, iako su tvorci serije priznali da su razmišljali o nekoliko različitih završetaka.

Producentima je više bilo stalo do logičkog završetka

Međutim, da su producenti imali neki drugi plan, onaj koji je uključivao novac, kraj bi definitivno umanjio utjecaj Whiteove smrti i osakatio nasljedstvo koje je serija ostavila. Peta sezona imala je 16 epizoda, tri više nego druga, treća i četvrta. No producentima se nudila prilika da snime još tri dodatne epizode.

Producent Shreka Jeffrey Katzenberg došao je pred producente Breaking Bada s nevjerojatnom ponudom. On im je ponudio 25 milijuna dolara za dodatne tri epizode, što je u konačnici dovelo do brojke od 75 milijuna. Veliki je to novac, pogotovo jer se po epizodi tada plaćalo 3.5 milijuna dolara.

Katzenberg je zamislio te tri dodatne epizode podijeliti u poglavlja od pet do 10 minuta. Zatim bi svako poglavlje puštao svaki dan za jedan dolar. On je vjerovao kako bi to pomoglo Breaking Bad timu u financijskom smislu i donijelo im više novca od onog što su originalno zaradili.

Za vlastito i opće dobro, producenti su odbili ovu ponudu. Budući da im je više bilo stalo do logičkog završetka, a ne novca, jasno su Katzenbergu dali do znanja kako tri dodatne epizode ne bi donijele ništa novo već ispričanoj priči.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.