Deset najboljih dosad objavljenih serija 2024., prema Hollywood Reporteru

Screenshot: Youtube

Kritičari američkog časopisa The Hollywood Reporter odabrali su svoje favorite među serijama objavljenim 2024. godine. Donosimo njihov popis serija koje se isplati pogledati.

Baby Reindeer (Netflix)

Jedna od najšokantnijih serija 2024. svakako je Baby Reindeer, nastala po scenariju Richarda Gadda, koji je ujedno i glavni glumac. Radnja se vrti oko Donnyja, ambicioznog muškarca koji se preselio u London kako bi ostvario san o karijeri stand-up komičara.

U kasnim dvadesetima Donny još uvijek nije ostvario svoj san i radi u pubu gdje jednog dana navraća žena imenom Martha. Ona se smije njegovim šalama i pokazuje interes za njega. Kako se njihovo prijateljstvo razvija, ispostavlja se da Martha ima povijest uhođenja i da je postala opsjednuta Donnyjem. Serija je bazirana na Gaddovom stvarnom iskustvu te kroz crni humor istražuje ozbiljne teme.

 

Extraordinary (Hulu)

Jen živi u svijetu u kojem svi imaju supermoći. Svi, osim nje. Extraordinary je mješavina sitcoma i priče o egzistencijalnoj krizi, gorko-slatka komedija o pronalaženju svog puta u svijetu.

Fantasmas (HBO)

U ovoj seriji scenarist, redatelj i komičar Julio Torres priča fantastičnu priču u šest dijelova o tome kako je izgubio zlatnu naušnicu u obliku kamenice.

God Save Texas (HBO)

God Save Texas zapravo su priče o Teksasu ispričane kroz prizmu triju redatelja, bilježeći prošlost, sadašnjost i budućnost te američke savezne države.

Hacks (Max)

Hacks istražuje mračno mentorstvo koje se formira između Deborah Vance, legendarne komičarke iz Las Vegasa, i izopćene 25-godišnjakinje.

Mr. & Mrs. Smith (Amazon)

Nova verzija filma s Bradom Pittom i Angelinom Jolie iz 2005. prikazuje dvoje stranaca koji su dobili posao u špijunskoj agenciji i moraju raditi zajedno kao muž i žena. Svaki tjedan preuzimaju novu misiju i kreću u vezu koja nalikuje pravoj, no onda počnu imati "prave" osjećaje. U glavnim ulogama su Donald Glover, Maya Erskine, Alexander Skarsgård, Eiza González, Sarah Paulson, Sharon Horgan i Ron Perlman.

Ripley (Netflix)

Psihološka miniserija Ripley temelji se na serijalu knjiga o Tomu Ripleyju, spisateljice Patricije Highsmith. Radnja prati prevaranta Ripleyja u New Yorku u ranim 1960-im godinama. Jedan bogataš ga unajmljuje da otputuje u Italiju i uvjeri njegovog sina da se vrati kući. Ripleyjevo prihvaćanje posla prvi je korak u komplicirani život pun prevara, krađe i ubojstava, a objavljeni trailer pokazuje koliko je daleko Ripley spreman ići kako bi obavio posao.

 

Shōgun (FX)

Shōgun je adaptacija romana Jamesa Clavella, čija je radnja smještena u Japan 1600. godine, u osvit građanskog rata tijekom kojeg se gospodar Yoshii Toranaga (Hiroyuki Sanada) bori za život nakon što se Regentsko vijeće okrenulo protiv njega. Kad misteriozni brod stigne u obližnje ribarsko selo, dolazi kapetan broda noseći tajne koje bi mogle pomoći Toranagi.

We are Lady Parts (Peacock)

Ove je godine izašla druga sezona serije We are Lady Parts, koja pruža pogled na uspone i padove članica muslimanskog ženskog punk benda Lady Parts, kroz oči Amine Hussein, štreberice koja je angažirana da bude njihova glavna gitaristica.

Welcome to Wrexham (FX)

Ove godine dočekali smo i treću sezonu dokumentarne serije Welcome to Wrexham, koja govori o kupnji i upravljanju Wrexham AFC-om, jednim od najstarijih nogometnih klubova, dvojice holivudskih glumaca, Ryana Reynoldsa i Roba McElhenneyja. Izlazak četvrte sezone planiran je za 2025. godinu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.