Christopher Nolan jedan je Kubrickov film nazvao remek-djelom

Foto: EPA/Screenshot: YouTube

Christopher Nolan poznat je po ambicioznim filmovima s kompleksnim temama, za koje koristi velike budžete i spektakularne vizuale. Njegov rad podiže blockbuster filmove na novu razinu.

Malo redatelja može se natjecati s veličinom njegovih djela, a Stanley Kubrick je jedan od njih. Davno prije nego što je Nolan uzeo kameru u ruke, Kubrick je zauzeo svoje mjesto kao jedan od najutjecajnijih filmskih stvaralaca svih vremena. Tijekom 1960-ih i 1980-ih stvarao je klasik za klasikom, od neobičnog i šokantnog filma Paklena naranča do horor klasika Isijavanje.

Stanley Kubrick ambiciozno je radio na svakom svom filmu i nije pristajao na kompromise oko veličine priča i setova, bez obzira na žanr. Zbog toga mu se dive Christopher Nolan i mnogi drugi. Nolan je posebno inspiriran Kubrickovim filmom 2001.: Odiseja u svemiru.

Za Film Comment je rekao da ga je u nekoliko mjeseci pogledao desecima puta kako bi proslavio 50. godišnjicu njegovog prvog prikazivanja.

"Svaki put otkrijem nove stvari i imam novo poštovanje prema tom filmu", rekao je Nolan te naglasio da je to znak velikog remek-djela. 2001.: Odiseja u svemiru smatra se Kubrickovim najvećim djelom i jednim od najboljih filmova svih vremena.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.