Bradley Cooper bio je protiv kontroverzne odluke u Maestru, evo zašto se predomislio

Screenshot: YouTube

Bradley Cooper utjelovit će poznatog skladatelja Leonarda Bernsteina u nadolazećem filmu Maestro. Radnja prikazuje njegov život i odnos sa suprugom Felicijom Montealegre. Datum izlaska je 20. prosinca na Netflixu, dok će odabrana kina već ovoga mjeseca moći prikazivati film.

Cooper je, osim što u Maestru glumi, i režirao film te napisao scenarij. Nedugo nakon objave prvog prikaza iz filma glumac je postao meta kritičara. Najviše se kritizirao odabir lažnog nosa koji Cooper nosi u filmu. Mnogi su smatrali da je ta odluka stereotipna te su je nazvali jewface, što je referenca na blackface i izvođače koji nisu crnci, ali se potamnjuju za te uloge.

Mogao je glumiti bez lažnog nosa, ali to nije izgledalo kako treba

U njegovu je obranu ubrzo stala i Bernsteinova obitelj. Kazali su da podržavaju Coopera i njegov odabir stavljanja lažnog nosa te su potvrdili kako skladatelj ne bi imao ništa protiv toga. Sada se u razgovoru za CBS Morning glumac osvrnuo na napade i objasnio zašto je odlučio glumiti s lažnim nosom.

"Ništa me ne može iznenaditi. Nikad ne znate što se može dogoditi. Radim ovaj projekt iz ljubavi i sve mi je jasno. Moj nos je zapravo jako sličan Lennyjevu. Lažni nos je zapravo poput svilene plahte na mom licu", rekao je glumac.

"Prvo sam pomislio da nam to ne treba jer bismo tada imali više slobodnog vremena za vježbanje. No, u svemu tome je bitan balans. Moje usne i brada nisu nimalo nalik Lennyjevim. I kad sve to pogledate, vidite da bez lažnog nosa to baš ne djeluje dobro. Jednostavno smo morali to napraviti jer u suprotnom ne bih imao osjećaj da glumim njega", dodao je.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.