Autor Mućki zauvijek je zabranio emitiranje jedne epizode: "Bila je okrutna“

Screenshot: YouTube

JOHN SULLIVAN, autor kultne serije Mućke, zabranio je emitiranje jedne epizode u njezinom originalnom izdanju jer nije bila u skladu s karakterom glavnog lika.

U božićnom specijalu, epizodi A Royal Flush iz 1986., Rodney i Del Boy odlaze u Berkshire posjetiti dom Lady Victorije, rođakinje kraljice Elizabete. Braća su posjetila aristokratkinju nakon što se Rodney sprijateljio s njom, no Del Boy nije bio toliko oduševljen odlaskom u kazalište i gađanjem glinenih golubova.

Mračna strana Del Boya

U jednom trenutku prilikom posjeta kazalištu Del Boy je zaprijetio osobi iz publike govoreći: "Spustit ću se dolje i opaliti te ravno u oko", a s lošim je raspoloženjem nastavio i kasnije te večeri bacajući okrutne šale na Rodneyjev račun.

Iako se nekim fanovima svidjela ova mračna strana Del Boya, pokojni autor serije John Sullivan komentirao je kako je epizoda grozna, otkrio je Chris Wadsworth u dokumentarcu Secrets and Scandals of Only Fools and Horses za Channel 5 koji je u seriji sudjelovao od samih početaka.

S mišljenjem autora složio se i TV producent Richard Latto: "Original u kojem je Del Boy okrutan prema Rodneyju… Da, teško je gledati."

Što je moglo biti drugačije?

Fanovi Mućki dobro znaju koliko je Del Boy (David Jason) simpatičan lik, no autor je smatrao kako je u spornoj epizodi prikazan kao nasilnik. Iako je autor preminuo 2011., Wadsworth kaže kako je 20 godina nakon emitiranja epizode Sullivana i dalje mučio način na koji je prikazan Del Boy te se pitao je li mogao učiniti nešto drugačije.

Sitcom se prestao emitirati 2003. te i danas završava visoko na listi najboljih britanskih TV serija ikada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.