Al Pacino kaže da ga je ova uloga najviše uznemirila

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

AL PACINO svoju je glumačku karijeru započeo na kazališnim daskama davne 1967. godine, ali nije mu trebalo dugo da iz kazališta prijeđe na filmska platna. Legendarni glumac kroz godine je osvojio brojne prestižne nagrade, od BAFTA-e do Oscara i Zlatnog globusa, a  među ljubiteljima filma ostao je zapamćen kao jedan od najboljih glumaca svih vremena.

Najplodnije razdoblje u njegovoj karijeri zasigurno su bile sedamdesete, kada je glumio u filmovima Kum (The Godfather), Kum II (The Godfather Part II), Serpico, Pasje poslijepodne (Dog Day Afternoon) i ....I pravda za sve (...And Justice For All). Iako je u to vrijeme utjelovio brojne kompleksne likove, glumac je iznenadio novinare kada je otkrio koji je lik ostavio najveći utisak na njegovu psihu.

Uznemirila ga je jedna romantična drama

Pacino je tijekom jednog intervjua za Playboy otkrio da ga je najviše uznemirila glavna uloga u romantičnoj drami Bobby Deerfield iz 1977. godine. Dramu je režirao Sydney Pollack, redatelj filma Out of Africa, a scenarij je napisao Alvin Supowitz, koji je radio na filmovima Julia i Ordinary People.

Bobby Deerfield inspiriran je njemačkim romanom Heaven Has No Favorites renomiranog autora Ericha Marie Remarquea. Pacino je u filmu utjelovio uspješnog i egoističnog vozača Formule 1 koji je iza sebe nanizao brojne pobjede. No, nakon što svjedoči teškoj nesreći koja je ubila njegovog kolegu i ozlijedila protivnike, Bobby pada u depresiju i postaje opsjednut smrću.

Stvari se dodatno zakompliciraju nakon što upozna Lillian (Marthe Keller), impulzivnu ženu koja želi iskusiti sve što život nudi prije nego što podlegne teškoj bolesti.

 

"Najviše me uznemirila uloga vozača trkaćih automobila iz filma Bobby Deerfield", izjavio je Pacino u intervjuu za Playboy, prenosi Far Out. "To je bilo osobno putovanje u lik koji je izoliran i depresivan.

To je također bio prvi put da sam bio trijezan. Ne ponosim se tom izvedbom, ali u to vrijeme sam osjećao povezanost s tom ulogom jer sam se polako počeo odmicati od svijeta koji sam poznavao - imao sam puno uspjeha u nizu, osjećao sam se kao da sam izbačen iz topa i bio sam pomalo izoliran", dodao je.

Kada je Bobby Deerfield došao u kina, ni kritičari ni publika nisu mu bili naklonjeni. Film trenutno ima samo 29 posto na Rotten Tomatoesu. Glavna kritika je da je film previše melodramatičan. Unatoč svemu, Pacinova izvedba bila je solidna, zbog čega je uspio dobiti nominaciju za Zlatni globus.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.