Yamaha Sports Ride: Manje je više

YAMAHA je tokijski izložbeni prostor okitila atraktivnim motociklima, no središnje mjesto rezervirano je za još jednu studiju sportskog automobila.
 
Sports Ride Concept se nadovezuje na studiju MOTIV.e studiju od prije dvije godine, a karakterizira ga ekstremno mala masa. 3,9-metara dug dvosjed veličine Mazde MX-5 teži svega 750 kg, pa ne čudi što opremljen motorom motocikla pruža izuzetne vozne osobine.
 
 
Na ovoj studiji posredno je bio uključen i Gordon Murray (iStream), otac McLarena F1, a razvoj je trajao pet mjeseci. Pretpostavlja se kako je srce automobila 1.0 trocilindarski motor snage oko 80 KS, sasvim dovoljno da Yamaha pruži puno uzuđenja na cesti. 
 
 
Zanimljivo je da ova studija ima sve predispozicije za serijsku proizvodnju. A kad bi se pojedini karbonski dijelovi zamijenili jeftinijim materijalima cijena bi mogla biti vrlo pristupačna. 
 
 
Od ostalih zanimljivosti red je spomenuti humanoidni robot  (Motobot) koji može samostalno voziti motocikl do brzine od 200 km/h. U popis šest svjetskih premijera ulazi i LMW (Leaning Multi-Wheel) motocikl s tri kotača i trocilindričnim motorom zapremine 850 ccm. 
 
 
Resonator 125 je motocikl namijenjen svim prinovama u moto svijet. Vješto kombinirajući retro detalje s modernim tehnologijama ovaj motocikl karakterizira mala masa, okretnost i odlično pogođena ergonomija. 
 
 
YPJ-MTB je koncept bicikla s električnim pogonom. Opremljen Li-Ion baterijama kapaciteta 400 Wh snage 250W pruža potporu na svim terenima. 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.