Volkswagenova vizija krstarice budućnosti: I.D. Vizzion je dug preko pet metara i vozi sam

 Foto: Volkswagen

VOLKSWAGEN će u Ženevi premijerno predstaviti prinovu u sve brojnijoj I.D. obitelji, ovaj put u obliku luksuzne limuzine nakrcane naprednim tehnologijama. 
 
Ovim konceptom Volkswagen je napravio puni krug od kompakta do limuzine gornje klase, a s ciljem upoznavanja javnosti s onim što nas očekuje.  
 
O čemu govorimo najbolje će pokazati dostupni službeni podaci. Tako Volkswagen napominje dužinu od 5,11 metara, a pritom u unutrašnjosti nema klasičnog kola upravljača. Dakle, kraljevski komfor u limuzini lišenoj klasičnih postavki, pa i B nosača. Upravljanje preuzima "digitalni vozač", što znači da auto samostalno vozi, upravlja i navigira u prometu, tako da se putnici tijekom vožnje mogu baviti nečim drugim. Njima je na raspolaganju tzv. virtualni domaćin s kojim komuniciraju govorom i pokretima.
 
 
I.D. Vizzion je pritom na cesti vrlo sposoban. Snagom pogona od 225 kW i povećim setom baterija od 111 kWh ovaj će automobil imati autonomiju od čak 665 km, a pritom će nuditi pogon na sve kotače i brzine do 180 km/h. 
 
Do 2025. godine Volkswagen će lansirati čak 20 potpuno električnih modela, a među njima će biti i barem jedna ovakva luksuzna lađa. Nema sumnje, ovo je najava najveće ofenzive novih modela u povijesti Volkswagena. Podsjetimo, 2020. dolazi kompaktni I.D.2, a potom slijedi I.D.CROZZ3 SUV model, te I.D.BUZZ monovolumen. 
  
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.